Състоянието на пътя и асфалта на мястото на катастрофата в

...
Състоянието на пътя и асфалта на мястото на катастрофата в
Коментари Харесай

Рали състезател се пусна по отсечката на смъртта край Своге и шокиран установи, че...

Състоянието на пътя и асфалта на мястото на злополуката в Искърското дефиле са измежду главните посоки, по които тече следствието. Григор Григоров е един от най-хубавите настоящ рали играч в България сега с голям брой триумфи и извоювани купи. Той ревизира пътната настилка и разяснява заплахите, които крие съдбовният завой, оповестява Нова тв.

Състезателят е безапелационен, че завоят е доста подъл и даже секунда нехайство може да стане тежък случай, изключително при тежки метеорологични условия, каквито е имало в събота по време на случая.

" Самият завой самичък по себе си е доста рисков - имаме втурване, най-вероятно освен това време се е стичала река. Освен това завоят е с изнесена на платното мантинела, леко късен апекс, което затваря в допълнение и утежнява обстановката ", съобщи Григор Григоров. По негови думи една двойна или тройна мантинела би могла да избави животи.

Григоров обърна особено внимание и на пътната настилка. Категоричен е, че пътният сектор видимо наподобява в положително състоения, само че му прави усещане, че асфалтът е много изхабен и хлъзгав. Отводняване също липсва на доста места.

При инспекцията са видяни още сериозни сектори. Само на 300 м преди съдбовния завой има различен, даже по-опасен.
Григор е безапелационен, че институциите би трябвало да си правят по-добре работата и да мислят за сигурността на хората, само че и водачите би трябвало да внимават доста повече.

" Искам да изкажа съболезнования на околните на починалите. Шофьорите би трябвало да са доста по-внимателни и да не разчитат на знаците и институциите, а да преценят обстановката ", добави още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР