Състоянието на икономиката на България  на хартия предизвиква завист с

...
Състоянието на икономиката на България  на хартия предизвиква завист с
Коментари Харесай

Историк: България страда от невиждана в историята кръвозагуба

Състоянието на стопанската система на България   " на хартия " провокира злоба с данните за растеж и с ниските налози. Същевременно страната, като най-бедната в Европейски Съюз, страда от " невиждана в историята кръвозагуба " поради отпътуването на доста младежи в чужбина. Въпреки че за десетилетие приходите в България се удвоиха, те са под половината от средноевропейските, без да взимаме поради пенсионерите, които живеят със 78 евро на месец. Това споделя Жан-Франсоа Кромбоа преподава модерна европейска история в Американския университет в Благоевград и е приключил Брюкселския свободен университет. Един от водещите вестници в Белгия – „ Либр Белжик ”е разгласил през днешния ден публикация на Кромбоа за България и председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Според създателя спазването на главните права у нас буди паника, изключително поради медиите, чиято благосъстоятелност е събрана в ръцете на няколко души " с повече от съмнителна популярност ". Българските държавни управления постоянно подценяват условията на Европейски Съюз за опазването на околната среда, втурват се в бетониране на брега на Черно море и планините, изключително Пирин, където се цели развиване на всеобщ и на ниска цена туризъм, показва в статията  преподавателят.

Той отбелязва, че председателството дава мотив за осветление на нашата страна и за оценка на напредъка й от присъединението към Европейски Съюз преди 11 години.

Кромбоа регистрира, че нашата страна и Румъния са влезнали в Европейски Съюз с доста условия, измежду които и наблюдението на Европейската комисия над правораздаването. Допълва се, че за ръководещите у нас в последното десетилетие оставането на България отвън Шенген е неправда, обвързвана с нерешителността на някои европейски ръководители да се изправят против публичното мнение в техните страни. Отбелязва се, че предлагането Европейски Съюз да се развива на няколко скорости е било възприето у нас като следващ опит за ново разделяне сред страните в Общността.

Кромбоа назовава " почтени за хвалба " целите на българското председателство, само че показва безпокойство, че по тях няма да бъде реализиран забележителен прогрес. Той добавя, че неизбежно до края на председателството ще има работа към напускането на Англия и договарянията за идващия дълголетен бюджет на Европейски Съюз.

Авторът показва, че ръководещата коалиция в нашата страна включва крайни десни националисти, " частично проруски ", с расистки и ксенофобски убеждения. Той прибавя, че нежното болшинство зависи от един глас от тези среди, създаващи непрекъсната опасност с небляскавите си хрумвания. Кромбоа споделя за взаимоотношението сред социалисти и крайната десница, подкрепени от Българската православна черква, в отричането на Истанбулската спогодба с погрешните изказвания, че документът узаконява " трети пол ".

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР