Състоянието на германската икономика ще се влоши през идните месеци,

...
Състоянието на германската икономика ще се влоши през идните месеци,
Коментари Харесай

Бундесбанк прогнозира влошаване на икономиката на Германия

Състоянието на немската стопанска система ще се утежни през идните месеци, най-много заради ограничението на потребителското търсене и спада на промишленото произвеждане. Това показва в месечния си отчет немската централна банка " Бундесбанк " (Bundesbank), оповестен през днешния ден и представен от ДПА.

" Германската стопанска система евентуално ще се свие през третото тримесечие на 2023 година ", отбелязва " Бундесбанк ".



Централната банка показва още, че възобновяване на равнището на потребителските разноски евентуално ще се забави на фона на високата инфлация. 

По-рано този месец федералната статистическа работа " Дестатис " заяви, че инфлацията в Германия през август се е намалила леко на годишна база по отношение на юли. 

" На фона на постоянния растеж на заплатите, в средносрочен проект инфлацията евентуално ще се задържи на равнища, които са доста над 1 на 100 ", се показва в отчета на " Бундесбанк ". В него се споделя, че немската промишленост е подложена на напън заради доста по-високите цени на енергийните артикули и на суровините. 

" В допълнение към свиването на потребителските разноски, задълбочаващият се спад на промишленото произвеждане също потиска икономическия напредък ", се споделя в отчета на централната банка, основана във Франкфурт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР