Състоянието на двамата пациенти, които бяха простреляни на 12 май,

...
Състоянието на двамата пациенти, които бяха простреляни на 12 май,
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за Сливенската касапница: Жертвите на Петър можели да бъдат още!

Състоянието на двамата пациенти, които бяха простреляни на 12 май, остава тежко. Това заяви в ранния следобяд в понеделник доктор Хрисант Хрисантов, зам.-директор на регионалната болница в Сливен.

И двамата са претърпели оперативни интервенции. В кома са, на командно дишане.

45-годишната Радост е била ранена в дясната част на главата. 58-годишният Любен е прострелян в долната челюст.

От Окръжната прокуратура в Сливен оповестиха, че се организират разпити на очевидци. Предстои да бъдат назначени голям брой експертизи, измежду които балистични и съдебно-медицински.

Към момента към момента няма изрично мнение за какво 64-годишният Петър Димов от сливенското село Трапоклово е насочил дулото на законната си ловна пушка за дръпнат дивеч против дамата, с която живеел допреди седмици, и против съселянина си, а по-късно постави завършек на живота си .

От свидетелските разкази досега излиза наяве, че във съдбовния ден , преди да натисне спусъка против главата на Радост, е издирвал щерка й. За благополучие, не съумял да я откри.

И Радост, и Петър погребали половинките си и останали сами. Събрали се да живеят дружно преди близо четири години, в дома на мъжа в Трапоклово. Преди две седмици Радост го напуснала и се преместила при татко си в ямболското градче Стралджа. Там се прибрала да живее и щерка й. Изоставеният Петър тежко преживявал случилото се.

Според някои версии, причина за раздора сред двамата станал отводът му да помогне материално на щерка й.

На 6 май ядосаният мъж отишъл в Стралджа. Вдигнал скандал. Има свидетелски показания, съгласно които по време на абсурда той заплашил Радост и щерка й с ликвидиране. Те позвънили на тел. 112. Той избягал.

На идващия ден двете дами отишли до локалното полицейско ръководство. Но инспекторът, който отговарял за техния квартал, бил в отпуска. И те, вместо да подадат писмена тъжба, си отишли. Така се стигнало до ужасяващата неделя.

„ Петър на първо време отишъл до пътен възел „ Петолъчката “, където Радост работела в заведение. Видял, че има доста хора. Тогава с колата си отпътувал в Стралджа, с цел да откри щерка й, може би я упреквал за раздялата с майка й. Слава богу, не е съумял да я откри. Защото в този момент можеше да има още един прострелян човек… Като се върнал още веднъж на „ Петолъчката “, е стрелял против Радост “, описаха източници, близки до следствието.

Накрая се прибрал в Трапоклово. И прострелял Любен, още веднъж в региона на главата и още веднъж отблизо разстояние.

В селото описаха, че сред двамата имало остарели вражди. Конят на стрелеца настъпил кучето на Любен и го осакатил. След дни конят бил открит мъртъв. Предполага се, че е бил токсичен. След това имало палеж на сено, на автомобилна гума.

В същото време околните на тежко ранения споделиха пред медиите, че никой не е допускал по какъв начин ще приключи срещата сред тях. Мислели, че Петър още веднъж щял да желае малък заем.

След стрелбата по обичаната жена и съселянина Петър се самоубил със същата пушка. Открила го директно след изстрела негова родственица.

Още в първите часове след нещастието поданици на Трапоклово бяха безапелационни, че сред стрелбата против дамата и мъжа няма никаква връзка. Те изрично изключиха някакви прочувствени връзки сред тях, които вероятно да предизвикат убийственото държание на Петър.

Това изрично бе доказано и от обвиняването. От прокуратурата изцяло изключиха и някаква връзка с местоработата му във винпрома в Карнобат, където го наели като водач на товарен камион.

В Трапоклово го разказват като „ земен, почтен и виновен човек, който постоянно оказва помощ при потребност “. Какво се е отключило в него в последния ден от живота му, че да извърши два опита за ликвидиране и да постави завършек на земните си дни, към момента има единствено догадки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР