Състоянието ми се влошава за часове и най-общо в момента

...
Състоянието ми се влошава за часове и най-общо в момента
Коментари Харесай

Красивата Божидара: Влошавам се с часове, надявам се да издържа до другата седмица

" Състоянието ми се утежнява за часове и най-общо сега единствено се надяваме да устоя до края на другата седмица. Трансплантираният ми бъбрек се утежни внезапно и не ми остави време за реакция. "

Тези прочувствени думи показа младото момиче Божидара Павлова от град Божурище, Софийска област, която води още веднъж тежка борба за живота си.

През март 2008 година 12-годишната тогава Божидара е сполучливо трансплантирана в детска болница в Москва. Операцията е заплатена напълно от дарения и момичето и околните се обнадеждават, че животът й ще продължи обикновено.

Това в действителност се случва напълно до неотдавна, когато трансплантираният орган стартира да основава проблеми на смелата Божидара. Шанс за избавление от сложната обстановка има и се намира в турска клиника. Но незабавно са нужни 50 000 лв. за лекуването - сума, която е непостижима за нея и фамилията й.

" За по-малко от 24 часа е събрана повече от половината сума (бел. ред. - през вчерашния ден в ранния следобяд сумата беше над 28 000 лева). Ако по време на лекуването зародят спомагателни разноски, ще посоча информация ", съобщи пред " България Днес " Павлова, която в първия ден от седмицата стартира да търси способи за набиране на средствата.

" До часове ще имам открита дарителска сметка и се надявам да получа офертата от турската болница допустимо най-скоро. Надявам се това да се случи някак до ден-два, тъй като в действителност времето ме притиска. Бих се радвала за насоки по разкриване на дарителска акция и препоръки. Наистина не знам от кое място да стартира ", прибавя с паника красивата Божидара, която е изправена пред следващото предизвикателство в живота си, оповестява " България през днешния ден ".

Историята на Божидара трогна мнозина още преди 14 години, когато стана ясно, че институции бавят трансплантацията на момичето. Документацията беше подготвена, само че дълго време чакаше по чиновнически бюра.

Божидара е на хемодиализа три пъти седмично от февруари 2007 година Според лекарите детето може да бъде поддържано по този метод не повече от няколко месеца и най-късно до есента на 2007 година би трябвало да му бъде вкоренен бъбрек.

На 16 май 2007 година профилна комисия към Александровска болница изготвя протокол, с който насочва Божидара за трансплантация в чужбина. След 3 месеца, на 22 август 2007 година, Комисията за лекуване в чужбина утвърждава молбата на родителите и насочва случая към център " Фонд за лекуване на деца ". След това минават още 3 месеца, преди документите й да бъдат импортирани за разглеждане от Обществения съвет към центъра. Едва на 21 ноември същата година офертата е утвърдена и е решено да бъдат отпуснати средствата, нужни за бъбречна трансплантация.

През това време родителите на Божидара са мощно разтревожени. Детето трансферира от дълго време предложения от лекарите период за поддържане посредством хемодиализа и с всеки минал ден се усеща все по-зле - вие й се свят, става й неприятно, губи сили.

Последният автограф на документите за трансплантация в чужбина е подложен на 24 януари 2008 година - 45 дни откакто са показани на здравния министър от център " Фонд за лекуване на деца " и 253 дни след подаването на молбата в Комисията за лекуване в чужбина към здравното министерство.

" Наистина благодаря за поддръжката! ", добави Божидара, която за последните часове среща голяма вълна от съпричастност и това й дава сили да се пребори за живота си.

Можете да помогнете

" Успях да си направя сметка в изипей, която обаче не е дарителска. Към момента мога да дам и персоналната си сметка в " УниКредит ". Дарителска сметка въпреки всичко би трябвало да съумея да имам тази седмица. Конкретна оферта също. Към нея ще направя пей пал и револют ", разгласи младата дама във връзка това по какъв начин да й оказват помощ хората, които имат предпочитание.

Средства може да изпращате на следната сметка:

Титуляр: Божидара Павлова

Изипей IBAN: BG52ESPY40040023204421

УниКредит IBAN: BG35UNCR70001522432191
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР