Състоя се второто събитие от новия социално-културен проект на Академията

...
Състоя се второто събитие от новия социално-културен проект на Академията
Коментари Харесай

Мини или макси: Новата гореща тема на Академията за мода

Състоя се второто събитие от новия социално-културен план на Академията за мода – „ Вечери на стила “. Този път то беше отдадено на тематиката „ Мини или макси? “ - една от безконечните алтернативи за дрескода на всяка жена.

Водеща на събитието беше Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „ Златна игла 2021 “, която даде начало на изисканото празненство в рокля на стилния бранд „ Блинк “ с дизайнер Радослава Лазарова. Топмоделът сияеше в тоалет в жанр „ Мерилин Монро “ с изящна композиция от авторска дантела, коприна,глитер и френска дантела.

В своето слово – по едно и също време задълбочено и атрактивно, и наситено с доста комизъм, проф. Любомир Стойков – ръководител на Академията за мода, посочи, че в актуалната образна просвета има място и за макси, и за мини, и за миди вариации в дамския дрескод, стига, несъмнено, да са налице хубостта, удобството и най-важното: духът на времето. Той посочи обществената и естетическата роля на мини полите от края на 50-те и началото на 60-те години на ХХ век. Обвърза появяването на тази разкрепостена (и за мнозина пуритани - неморална) мода с женското бунтарство, бейби взрива, половата гражданска война и не на последно място – битката на дамите за пълноправие, като акцентира смисъла на минижупите като знак на феминизма и еманципацията.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР