Състоя се среща между държавният глава Румен Радев и министър-председателят

...
Състоя се среща между държавният глава Румен Радев и министър-председателят
Коментари Харесай

Румен Радев подкрепи Черна гора за ЕС

Състоя се среща сред президентът Румен Радев и министър-председателят на Черна гора Душко Маркович по отношение на подсилване стабилността на Балканите и насърчаването на комерсиалния и капиталов продан сред България и Черна гора.

Като изключително перспективни области на двустранното съдействие бяха откроени осведомителните технологии, енергетиката и туризма. България и Черна гора са най-активните страни за основаването на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, който да способства за по-равномерното систематизиране на научния капацитет и научната инфраструктура в Европа и да сътвори повече благоприятни условия за висококвалифицирана професионална реализация на младежите от района.

На срещата беше маркирано ползотворното двустранно партньорство в областта на сигурността и защитата. Двете страни споделят освен общи ползи и позиции, само че се изправят и пред общи провокации за подсилване на мира, сигурността и стабилността в района, уточни Румен Радев. " Очакваме двустранното съдействие в границите на НАТО и взаимните учения да продължи ", съобщи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР