Състезателките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова показаха

...
Състезателките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова показаха
Коментари Харесай

Боряна Калейн и Стилияна Николова пред БНТ: Медалите се дължат на труд, лишение и неуморни тренировки

Състезателките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова демонстрираха своите медали от Световната купа в София в студиото на " Денят стартира ".

Двете описаха за триумфите си на шампионата. Боряна Калейн победи в многобоя, изпреварвайки Николова. Стилияна Николова стигна до оценки във всичките си три финала на обособените уреди, като сграбчи златото на топка и лента и заслужи сребро на обръч. Боряна Калейн завоюва сребърен орден на бухалки.

" Медалите се дължат на труд, лишаване и неуморни тренировки. Те са скъпи. Имаше неща, които не се получиха добре. Човек се учи от грешките си. Ще направя промени в съчетанията си. Да чуеш по какъв начин залата те приветства, още преди да си излязъл, е неописуемо. Дава ужасно доста сила. Работим ужасно доста да се изолираме и да резервираме централизация до края на съчетанията ни. Не е елементарно, само че сме привикнали ", показа Боряна Калейн.

" Можех по-добре, само че в дадени стадии се показах доста добре. Подкрепяме се една-друга, тъй като знаем какъв брой старания са положени. На терена всеки гледа да се пребори със себе си. Емоциите са откровени, когато са на стълбичката. Правим го за България. ", съобщи Стилияна Николова.

Гимнастичките отличиха ролята на техните фамилии.

" Семейството е в основата на всичко. Благодарение на него аз се усещам уверена. Мама има ритуали, гони всички от у дома, облича някакви неща и гледа сама надпреварите ", добави Боряна Калейн.

Благодаря на фамилията ми за поддръжката. Мен не ме гледаха онлайн до международното състезание в София ", добави Стилияна Николова.

След европейското състезание ще станат ясни двете състезателки, които ще показват България на Олимпийските игри. Моника Симеонова описа за програмата на българските състезателки и техните съчетания.

Можете да гледате цялото изявление във видеото .



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР