Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика - индивидуално (жени

...
Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика - индивидуално (жени
Коментари Харесай

Грациите ни изправиха на крака препълнената зала "София"

Състезателките от националните тимове по художествена гимнастика - самостоятелно (жени и девойки), показаха своите нови композиции за пръв път пред аудитория.

Зала " София " не съумя да събере всички, които желаеха да видят композициите на отбор дами, Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева, Никол Тодорова, Елвира Краснобаева, Магдалена Вълкова, Дара Малинова, Алекса Рашева, Александра Шалуева.

Специален посетител на продукцията беше министърът на спорта Димитър Илиев, който сервира голям букет цветя на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

“Пожелавам Ви с тези съчетания да спечелите олимпийските трофеи в Париж. Вярваме във Вас, потвърдили сте, че можете. Само напред ”, сподели министър Илиев.

В залата участваха още заместник-министър проф. Даниела Дашева, президентът на БФХГ Илиана Раева, Мария Гигова, Мария Петрова, Невяна Владинова и други.

Боряна Калейн изненада с нещо извънредно новаторско. Четирите й нови съчетания вървят като сюжетна линия — музиката прелива от едно в друго. Истински роман за цялостния път на примата ни за пътя, по който е минала, за успехите, компликациите и триумфа, книга, " прочетена " на килима в четири композиции.

Стилияна Николова има две нови композиции - обръч и бухалките, а на топка и на лента е запазила миналогодишните. Съчетанието й с бухалки е на песента " Хубава си моя горо " с реализатор Кръстина Кокорска и аранжимент Красимир Тодоров. Песента е изпята и аранжирана особено за тази комбинация на Николова. На лентя тя е заложила още веднъж на " Арабски нощи ", този път обаче на френски език, задявка към публиката на Игрите в Париж.

Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча.

Композицията е по музика на емблематичната мелодия на Енио Мориконе " Chi Mai " от кино лентата " Професионалистът " с любимеца на Франция - Жан - Пол Белмондо и преплетена с фолклорни мотивни.

Музиката за топки и ленти е ремикс на Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O`Dire - " Someone Else ", Алекс Нушев и Елица Павликенова са създали ремикс и реаранжимент особено за БФХГ.

Българският народен тим по художествена гимнастика е с цялостен пердах квоти за Париж 2024 - две самостоятелни и отбор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР