Състезателите, прославили страната ни европейското първенство в Будва бяха гости

...
Състезателите, прославили страната ни европейското първенство в Будва бяха гости
Коментари Харесай

Амбициите на женския ни национален отбор по бокс след успехите в Будва

Състезателите, популяризирали страната ни европейското състезание в Будва бяха посетители на предаването " Арена спорт ". Националките по бокс в завоюваха 4 медала от европейското състезание в Будва.

Треньорът на националния тим по бокс за дами Борислав Георгиев се прицели в най-много три квоти за Олимпиадата в Париж.

" България постоянно е имала добър женски бокс. Има капацитет в девойките, те са опитни. Всички са медалистки от огромни шампионати. Време е да берат плодовете от своя труд. Надявам се да вземем най-много три квоти за Олимпиадата в Париж ", сподели той.

Сребърната медалистка в категория до 55 кг. Ивелина Поптолева е радостна, че в страната ни се гледа съществено на женския бокс.

" От много години се гледа съществено на женския бокс в България, тъй като имаме постоянни достижения. Стойка Кръсетва е съществено доказателство по тази причина ", показа тя.

Светлана Каменова пък отличи Стойка Кръстева като значима за нея поддръжка в живота ѝ.

" Доволна съм от постигнатото, след толкоз години неявяване. Лятото ме оперираха, а треньорът ми за два месеца ме върна във форма. От дете съм със Стойка Кръстева. Тя има голяма роля за мен. Имам сили да дам 110% от мен ", разясни тя.

От своя страна Севда Асенова има 6 финала и 3 трофеи от европейски шампионати след 15 години в елита на Стария континент. Тя завоюва и бронз от международното състезание в Истанбул.

" Успявам с тренировки, старания и предпочитание. Трудът ми се оцени. Обичам да търча, моята игра е такава. Не мога да играя бокс, без да си движа краката. Контузии имам от много години, само че в Будва не усетих контузии. Бях спокойна. Трябва да потвърдя на себе си и треньорите, че още мога. Успехите ми се дължат на треньорите ми в боксов клуб Русе. Рано е да се приказва за Олимпиадата в Париж ", счита тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР