Състезателите на ЦСКА по класическа борба записаха историческо постижение, след

...
Състезателите на ЦСКА по класическа борба записаха историческо постижение, след
Коментари Харесай

Пълен комплект медали за класиците на ЦСКА от европейското по борба в Будапеща

Състезателите на ЦСКА по класическа битка записаха историческо достижение, откакто завоюваха цялостен комплект медали (златен, сребърен и бронзов) на европейското първенство  по битка за мъжете в Будапеща.

По този метод трима от петимата класици на армейския клуб се окичиха с медали, което е ужасно достижение, както за ЦСКА като тим, по този начин и за цялата българска битка.

Вчера Айк Мнацаканян, който се състезава в категория до 77 кг на класическия жанр, победи с 4:0 тчкио Антонио Каменяшевич от Хърватия в дребния край и се окичи с бронзовото отличие в унгарската столица.

В шампионата на Стария континент Едмонд Назарян и Кирил Милов излязоха на тепиха, с цел да се борят за европейските трофеи в своите категории, надлежно, до 60 кг и до 97 кг.

Назарян-младши за повторно в кариерата си доближава до край на европейско състезание при мъжете, откакто в дебюта си през 2020-а ликува с купата в Рим.

В полуфиналния си конфликт Назарян приложи коронната фамилна хватка – центур, с цел да победи с механически туш – 10:1 амренеца Геворг Чарибян в полуфиналите при 60-килограмовите. За страдание обаче Еди отстъпи с 0:5 в разногласието за златото пред турчина Керам Кемал, който е европейски вицешампион от 2021-а. Така нашето момче се окичи със сребърен орден.

От трибуните битката на Еди изгледа неговият прославен татко Армен Назарян, както и единият от притежателите на ЦСКА – Данаил Ганчев, който също е в Будапеща, където следи онлайн триумфите на нашите борци.

Във втория край за Кирил Милов в категория до 97 кг се изправи против финландеца Арви Саволейнен. Милов, който досега в кариерата си имаше сребро от международно и европейско състезание в този момент завоюва златния орден след безапелационна победа с 4:1 точки над Саволейнен във финалния конфликт. 

При 1:50 минути от началото на битката Саволайнен записа първата точка и взе най-малък задатък, който резервира до паузата от 25 секунди. Решаващата втора част стартира чудесно за Милов, който записва избутване отвън очертанията и изравни на 1:1 точки.

Съдиите отсъдиха пункт за българина и сложиха противника му в сутерен при 2 минути оставащи до края. Кирил съумя да придвижи един път финландеца и поведе с 4:1, като след това показва добра отбрана в идващите секунди.

Милов се справяше чудесно просто да пази преднината си до края и само отбиваше офанзивите на противника, като ги караше да наподобяват ялови. В края на оставащото време българският лагер справедливо ликуваше със златото.

Специални благодарности към благодетелите на клуба Данаил и Гриша Ганчеви, президента Методи Пенев, който през днешния ден чества своя 60-и рожден ден, изпълнителния шеф Димчо Димчев и всички треньори, които работят с нашите състезатели.

Честито на всички медалисти!

Снимка: БФ Борба
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР