Състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта! Шефът на

...
Състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта! Шефът на
Коментари Харесай

Стъки срещу спортното министерство - второ действие

Състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта! Шефът на федерацията по ММА Станислав Недков – Стъки е изискал да се срещне с министъра, заяви NOVA. Такава среща обаче не е била уговорена, поради което от министерството са подали сигнал до 112. Недков въпреки всичко е съумял да се срещне със служебния министър на спорта Андрей Кузманов.  

До напрежението се стигна откакто в сряда представителят на държавното управление Антон Кутев изнесе информация за непозволено изхарчени пари от Министерството на спорта. Тогава министър Кузманов изнесе доклад на активността си досега.

„ Много организации вземат участие в  програми за предварителна защита на хазарта и други неприятни неща. Интересното, което прави усещане е, че откогато съществува тази стратегия от 2017 година, годишно са заделяни към 2 милиона лв.. Тази година са заделени 5,4 милиона в случай, че сега хазартният бизнес има единствено един състезател, а когато е имало повече, са били по-малко парите “, разяснява Кузманов

„ Интересен факт е за състезанията е, че със заповед на министър Кралев е разгласен конкурс на 12.01 и е преустановен на 27.01. Доста къс период за съществени тематики и съществени пари. Конкурсът не е изработен по разпоредбите, без външни оценители и без критерии за участия. “ По думите на служебния министър едни и същи хора получават пари от министерството.

„ От 2017 година до момента са съвсем едни и същи и печелят стратегиите. Мога да ви кажа, че някои от тях са проработили милиони левове за 4 години. Има забавни организации, като Федерацията по ММА, състезателен клуб " Ипон ", а стратегиите са за организации на младежта, не ориентирано толкоз към спорт... “

Антон Кутев пък изнесе информация, че Станислав Недков и Федерацията му по ММА са получили над 1 млн. лева държавни пари и съгласно служебното държавно управление Недков е взел участие в митингите против президента точно поради това. Кутев и Недков участваха дружно в утринния блок на NOVA, само че в обособени диалози. Стъки обаче нахлу в студиото на утринния блок по време на диалога на Виктор Николаев с Антон Кутев. Не го стопираха и заканите, че ще бъде изведен с защита.

Според Недков протичащото се е „ офанзива “ против него поради кандидатирането му за президент. По думите му федерацията по ММА е взела 5 пъти по-малка сума от оповестената. Според Стъки федерацията е получила от страната общо 222 000 лева по Програма за предварителна защита на зависимости при младежите, финансирана с доходи от
хазарта у нас.

Случаят разяснява и предходният състезателен министър Красен Кралев. Той изясни, че всяка година аплайват сред 150 и 200 организации. „ Някои от тях, настояват сътрудниците, че са едни и същи. Да, някои са по-добри от други в писането на планове, това не е загадка за никого, това е процедура 20 – 30 години. Нормално е като спечелиш план, да ти възложим и различен. Има ли някъде възбрана? “, разясни на висок звук Кралев по време на конференция в сряда.

" Много забавно за какво служебният министър и Кутев дават за образец федерациите по ММА и им боде очите? Явно тъй като Стъки е по-активен в мрежите.  Какво се заяждат с ИПОН? Едната година са получили 34 990 лева, другата 33 000 лв., третата 30 000. Къде виждате милиони в тези суми? “, разясни Кралев.

Според служебния министър Андрей Кузманов обаче парите са раздавани с „ цялостен субективизъм “, а Кутев заключи „ Разбрах за какво ММА бойците се занимават с политика –защото печелят повече от политика, в сравнение с от спорт ”.

 
Минеков: Килията на Левски е облицована с гипсокартон

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР