Състезанието по излежаване, което в Европа се провежда единствено в

...
Състезанието по излежаване, което в Европа се провежда единствено в
Коментари Харесай

Лидия и Филип лежаха почти 1200 часа и станаха рекордьори

Състезанието по излежаване, което в Европа се организира само в Черна гора и което счупи всички върхове тази година, завърши след 50 дни, оповестиха уредниците от черногорското етноселото Брезна в профила си в Инстаграм.

Тази година спечелили са черногорците Лидия Маркович и Филип Кнежевич, които са лежали съвсем 1200 часа, a това е безспорен връх.

Победителите ще си поделят премия от 1000 евро, а както оповестяват уредниците, Кнежевич " като благородник оставя медийната победа на Лидия ".

Имаше смях, рев, молитви…Те двамата от общо 21 участници изпратиха състезатели от Черна гора, Русия, Сърбия и Украйна. Двамата взеха решение да застанат дружно на трона и дружно с обръщение към всички югославски нации и политици споделиха, че любовта и единодушието вземат решение всичко, написаха през вчерашния ден уредниците от етноселото в профила си в Инстаграм.

Състезанието в етноселото Брезна, което се намира сред Никшич и Плужине, притегли вниманието на локалната и задгранична аудитория. Практиката от предходни години беше надпреварата да продължава няколко дни. Предишният връх за лежане беше 117 часа.

Състезанието се организира за първи път през 2001 година като комичен отговор на стандарта, че черногорците са мързеливи и избират да останат в леглото.

Съгласно регламента състезателите се хранят три пъти дневно и могат да стават за 15 минути на всеки осем часа за персонални потребности. Ползването на мобилни устройства не е неразрешено. Стоенето или седенето в леглото обаче води до незабавна дисквалификация. Участниците в конкуренцията са под лекарско наблюдаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР