Съставената програма за седмичните заседания на парламента е извън обществения

...
Съставената програма за седмичните заседания на парламента е извън обществения
Коментари Харесай

ГЕРБ иска спешно решение за РСМ, влизат в зала за бюджета

Съставената стратегия за седмичните съвещания на Народното събрание е отвън публичния дневен ред. Трите тематики, по които ПГ на ГЕРБ ще бъде постоянно в пленарна зала, са когато се разисква закон, касаещ Плана за възобновяване и резистентност и средствата от Европейския съюз, Законът за държавния бюджет и Република Северна Македония.

Това сподели по време на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка неналичието на кворум, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В дух на конструктивизъм предложихме на Председателски съвет да се създаде дневен ред, който дава отговор на публичните упования, а точно всички законопроекти, които касаят средствата от Плана за възобновяване и резистентност, тъй като към този момент няколко дни се спекулира с тази тематика “, сподели тя. Атанасова акцентира, че този законопроект, който е импортиран в програмата за работа на Народно събрание, е законопроект за гласоподаване на първо четене и е импортиран от Министерския съвет на 2 юни. „ Нищо друго по тематиката „ План за възобновяване и неговите законодателни измерения няма постъпило в деловодството на Народно събрание “, съобщи тя.

По тематиката Северна Македония Атанасова показа, че има редица спекулации. „ Нека още веднъж да подчертая, че Министерски съвет не е внесъл план за решение в Народно събрание. Това направиха две от парламентарните групи. Нещо повече – с една трета от членовете на Външната комисия предложихме да има изключително съвещание на Комисията по външна политика, на която да се обсъдят тези два плана за решения, колкото е нужно да се дебатира в Комисия, колкото е нужно да се дебатира в пленарна зала на това решение и тези планове за решения да станат част от дневния ред на Народното събрание. Такова съвещание, макар че по устав има такива условия, не е свикано и до този миг “, съобщи тя.

По думите ѝ ръководителят на Комисията по външна политика към този момент не дава отговор, в това число на позвънявания, на членовете от тази комисия и не се знае по кое време ще бъде свикано това съвещание, с цел да има задоволително време то да бъде разисквано и взето решение по двата плана за решение. „ Гарантираме, че в случай че през днешния ден Външната комисия свика съвещание, разиска и гласоподава тези планове за решения, ние в утрешния ден ще бъдем в пленарна зала, с цел да защитим нашия план за решение и да гласуваме “, сподели Атанасова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР