Съставът на успешните екипи в компаниите се промени с годините,

...
Съставът на успешните екипи в компаниите се промени с годините,
Коментари Харесай

Имате ли в компанията адвокат на клиентите?

Съставът на сполучливите екипи в фирмите се промени с годините, поради нашествието на технологиите. Маркетингът несъмнено се промени поради цифровите платформи. Но въпреки всичко, има няколко облика, които остават наложителни за всеки сполучлив екип. 

Обикновено компаниите построяват състав, базиран на длъжности: основен механически шеф, вицепрезидент, шеф продажби и т. н. Докато функционалните лидерски функции сигурно би трябвало да бъдат запълнени, надарените хора в организацията отключват цялостния си капацитет по-късно.

" Когато мислите за вашия екип единствено в ролеви модели, рискувате да създадете група с идентични културни характерности. Това е капан, в който елементарно може да попаднете (понеже сме склонни да наемаме хора с идентични възгледи, постоянно по наш облик и подобие). Но по този метод пропущаме значими за триумфа на екипа съставки ", разяснява Джош Ликнър в изданието Inc.com.  Той посочва, че съгласно него има пет вида персони, от които всяка компания има потребност. Те са следните:

Мечтателят

Докато останалата част от компанията се бори с провокациите на деня, някой би трябвало да мечтае и да мисли в вероятност. Това също е значимо. Когато в екипа има водач и визионер, който се концентрира върху това, което е допустимо, имате късмет да достигнете до в действителност звездни височини откъм нововъведения и показване. Без тази далновидност, поемате пагубен риск - от инерция в региона на предлагането на продуктите/услугите, еднотипност на пазара и изпадане в бюрократичната незначителност.

Растежът няма да се случи като защитавате остарели хрумвания. Трябва да се мисли в вероятност. 

Изпълнителят

Ако вашият екип не е акуратен в осъществяването, елементарно ще изостанете от съперниците, вместо да вървите напред. Рядко се случва да се откри реализатор, който е от международна класа. Безброй велики хрумвания обаче са се провалили, тъй като не е имало никой, който да бъде задоволително порядъчен и акуратен, с цел да следи в елементи за качеството на осъществяването. Така че не подценявайте ролята на тази значима за бизнеса фигура. 

Адвокат на клиентите

Освен това някой би трябвало " да живее и диша " за вашите клиенти, да е надълбоко съпричастен, да схваща техните стремежи и потребности. Много компании стартират с ослепителен взор върху концепцията по какъв начин да служат по-добре на потребностите на клиентите, само че по-късно реалокират фокуса си във вътрешността към себе си, може би към своите облаги. Обикновено този поврат настава, когато бизнесът стартира да се разраства.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР