Съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще бъде

...
Съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще бъде
Коментари Харесай

Ключова промяна в КЕВР, какво решиха депутатите

Съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще бъде на мален от деветимана петима членове.

Това реши  Народното събрание на първо четене като прие  промени в Закона за енергетиката, импортирани от депутати от ръководещата коалиция.

Промените плануват съкращаването на броя в състав " Енергетика " да е от четирима на двама, както и да бъде отстранено условието за един член на комисията с юридически стаж и един член с опит в областта на стопанската система. Чрез препоръчаната смяна се усъвършенства численият състав на КЕВР като самостоятелен колегиален орган, се споделя в претекстовете на вносителите. Според тях по този начин ще бъдат осъществени и обилни финансови икономии.

Проектът планува по-широки дефиниции на легалните термини " стаж в региона на енергетиката " и " стаж в региона на водоснабдяването и канализацията ". За подобен да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и при търговци с подобен предмет на активност, само че регистрирани и/или лицензирани на територията на друга страна членка, взеха решение депутатите. Ще се признава и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР