Съставът на България сериозно оредя за последните мачове за годината.

...
Съставът на България сериозно оредя за последните мачове за годината.
Коментари Харесай

България окуця за Украйна и Швейцария

Съставът на България съществено оредя за последните мачове за годината. За контролата с Украйна в четвъртък в Одеса и международната подготовка против Швейцария на 15 ноември в Люцерн ще липсват шестима от в началото извиканите футболисти.

Селекционерът Ясен Петров по всяка възможност няма да може да употребява и капитана Георги Костадинов, който пропусна мача на Арсенал Тула с Уфа (0:0) в съветското състезание в събота. Полузащитникът е с разтежение на мускула над сгъвката на коляното. Костадинов няма да играе против украинците, само че очакванията са да е на линия за протоколния мач с " часовникарите ".

Преди лагера, който стартира през вчерашния ден, селекционерът викна на пожар централния бранител Кристиан Димитров от хърватския Хайдук, тъй като играещият в Италия за Специя Петко Христов отпада заради травма.

Селекционерът има много кадрови проблеми. По-рано стана ясно, че навън са вратарят Георги Георгиев (Черно море), Антон Недялков (Лудогорец), Кристиян Малинов (Льовен, Белгия) и Петър Витанов (Локо Пд).

Георгиев имаше впечатляващо показване на мачовете с Италия (1:1) и Литва (1:0), само че към момента не се е възстановил от контузията, получена на 27 септември при 2:2 с Пирин.

Недялков продължава лекуването на травма в десния гален от дуела в Лига Европа с Мидтиланд (1:1) на 16 септември. Петров повика капитана на първенците за мачовете с Литва и Северна Ирландия при започване на октомври, само че бекът даже не съумя да тренира с главната група и бе освободен след загубата с 1:3 във Вилнюс. Очакванията са възобновяване му да продължи още месец.

Малинов е с контузия в гърба. Предписана му е по-дълга отмора в Белгия, с цел да отминат болките.

Витанов е с отчасти раздрана коленна връзка и ще е отвън игра към пет седмици. Той получи контузията при 3:1 над ЦСКА на " Армията " в предния кръг, като бе сменен още в 22-рата минута.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР