Състав на Видинския окръжен съд, с определение от 29 януари

...
Състав на Видинския окръжен съд, с определение от 29 януари
Коментари Харесай

Ударените от ГДБОП лихвари от Видин остават в ареста

Състав на Видинския областен съд, с определение от 29 януари т.г., взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с тримата обвинени от Видин - М. Ц. на 50 година, П. Ц. на 48 година и Р. С. на 37 г. 
Досъдебното произвеждане против тях, е формирано по разказа на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) - Министерство на вътрешните работи и с разпореждане на Специализираната прокуратура за осъществени тежки умишлени закононарушения – присъединяване в проведена незаконна група и лихварство, прецизират от Оценка за съвместимост - Видин. Постановеният правосъден акт може да се апелира и стачкува пред Апелативния съд в София в тридневен период, се споделя в известието.
И тримата арестувани са обвинени за осъществени тежки умишлени закононарушения – присъединяване в проведена незаконна група и лихварство. М. Ц. е упрекнат и за изнудване. Смята се, че лихварската активност на арестуваните е от 2015 година и е продължавала в годините и до сегашния миг. Установено е, че са давани средства при уговорена рента с извънредно висок размер. В началото на месеца се е вземала една сума, а в края е трябвало да се върне в двоен и троен размер, разкри механизма на предоставяне на средства Ваня Ненкова, областен прокурор. Лихварите са известни във Видин и от години раздават заеми на безработни и малоимотни хора от ромския квартал против висока рента. Раздадените заеми са събирани постоянно и посредством принуждение. И тримата обвинени, които са безработни, са осъждани – един от тях преди повече от 10 години, другите двама – преди седем и осем години. Единият е осъждан за опит за премине незаконно границата, а другите двама – за обири, сподели още прокурор Ненкова.
Тримата бяха задържани при огромна полицейска интервенция на ГДБОП във видинския квартал „ Нов път “, осъществена под надзора на Окръжна прокуратура. Българска телеграфна агенция напомня, че акцията бе по формирано досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура за проведена незаконна активност. След закриването й делото е изпратено по подготвеност на Окръжната прокуратура (ОП) във Видин, прецизираха за Българска телеграфна агенция от там. От месец август 2022 година досъдебното произвеждане се управлява и следи от ОП-Видин, осъществени са голям брой дейности по следствието, употребявани са съвсем всички начини, планувани в Наказателно-процесуалния кодекс за откриване на обективната истина, в това число и специфични разследващи средства.
В профилираната огромна полицейска интервенция, извършена на 26 януари във видинския квартал „ Нов път “ участваха униформени от ГДБОП, елементи на „ Жандармерията “, представители на разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР