Състав на Варненския районен съд наложи глоба от 100 лева

...
Състав на Варненския районен съд наложи глоба от 100 лева
Коментари Харесай

100 лв. глоба за адвокат, блъснал малко дете на плажа

Състав на Варненския областен съд наложи санкция от 100 лв. на юрист от варненската адвокатска гилдия по Указа за битка с дребното безчинство.

На 13 август, в късния следобяд, сред юрист К. К. и тригодишно момченце зародил спор на плажа в кв. „ Аспарухово “. По думите на очевидци мъжът отправял обидни думи към детето, бутнал го и го съборил на пясъка, а детето се разплакало, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Действията на юриста била видяни от бащата на момченцето, който по това време бил в морето. Мъжът излязъл от водата, взел плажен чадър и подгонил с него виновника.

Повикана била полиция от фамилията на тригодишното момченце, която отвела юриста в Четвърто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. И там той траял да буйства и да наскърбява униформените чиновници. Заради държанието се наложило юристът да остане за несъмнено време в Районното полицейско ръководство и против него била формирана кореспонденция по Указа за битка с дребното безчинство.

След преценка на прокурор от Районната прокуратура във Варна тя била импортирана за разглеждане по реда на Указа за битка с дребното безчинство във Варненския областен съд.

Съдебният акт предстои на обжалване пред Окръжния съд във Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР