Състав на Софийския градски съд (СГС) отложи гледането на мярката

...
Състав на Софийския градски съд (СГС) отложи гледането на мярката
Коментари Харесай

Изпращат младежа, прострелял полицай в София, в психиатрия

Състав на Софийския градски съд (СГС) отсрочи гледането на мярката за задържане под стража на 21-годишния Христо Бръзицов, ранил служител на реда.

 Психично болен простреля столичен служител на реда Обновена
Психично болен простреля столичен служител на реда

Стрелецът е арестуван

Причината е, че младият мъж страда от тежко шизофренично заболяване , което постанова лекуване в държавна психиатрична болница в Ловеч за 30 дни.

 Младежът, прострелял служител на реда в София, не е регистриран в психиатрията у нас
Младежът, прострелял служител на реда в София, не е регистриран в психиатрията у нас

В сигнала не е имало информация, че нападателят е въоръжен

По време на днешното правосъдно съвещание отбраната съобщи, че се касае за човек с несъмнено психологично заболяване, за което не са нужни спомагателни медицински проучвания . Адвокатът на обвинения обаче изиска да бъдат приложени писмени доказателства по делото .

Според показаните от юрист Колчева психиатрични и психични експертизи, се касае за човек, измъчен от тежка форма на шизофрения, който се е опитал на няколко пъти да се самоубие с нож .

От държавното обвиняване желаеха правене на спомагателна здравна инспекция на здравословното и психологично положение на обвинения и помолиха съда да не приема наличните документи на отбраната , тъй като няма задоволително данни и доказателства за неговото здравословно заболяване.

Магистратите оцениха действието на обвинения като извънредно рисково , което съгласно закона е наказуемо с налагането на присъда от 20 до 30 години затвор или пожизнен затвор без право на подмяна .

Прокуратурата изиска подсъдимият да бъде настанен в държавно психиатрична клиника в Ловеч в границите на 30 дни, където да се създадат обстойни проучвания дали в действителност има влошено здравословно и психологично положение.

Подсъдимият Бръзицов от своя страна разяснява пред съда, че е желал да защищити майка си от стрелбата и не го е направи преднамерено . Той разгласи, че не желае да върви на лекуване в психиатрична болница в Ловеч.

След чуването на всички страни по делото, съдът разгласи, че не поддържа претекстовете на отбраната . Обвиняемият би трябвало да бъде настанен в държавна психиатрична болница, където да се откри дали подсъдимият в действителност страда от тежко психиатрично заболяване или не.

Решението на съда може да бъде обжалвано в едноседмичен период пред Софийския апелативен съд .

След края на правосъдното съвещание майката на обвинения разяснява пред публицисти, че обвиняването против сина й не е вярно, тъй като той не е желал да простреля служители на реда, а да отбрани нея .

Тя означи, че откритите от органите на реда оръжия в жилището, са купени персонално от сина й . Майката на обвинения съобщи още, че заболяването и експанзията на сина й са се отключили след връзка с момиче.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР