Състав на Плевенски окръжен съд постанови решение по наказателното дело

...
Състав на Плевенски окръжен съд постанови решение по наказателното дело
Коментари Харесай

Окончателно: Екстрадират британеца Дейвид Бодил в родината му

Състав на Плевенски областен съд постанови решение по наказателното дело по отношение на изгонването на Дейвид Бодил. Британският жител в откритото правосъдно съвещание по делото, провело се на 12 януари, даде единодушието си да бъде екстрадиран в Кралство Англия.

Срокът, в който това единодушие е могло да бъде оттеглено, е изминал в среднощ на 16 януари и Бодил не се е възползвал от това свое право, оповестяват от съда, представени в Българска национална телевизия.

В издадената Заповед за арест от съд в Кралство Англия е посочено, макар че на обвинения са били повдигнати обвинявания за четири спомагателни закононарушения, те няма да бъдат включени и по отношение на желаното лице няма да се води наказателно произвеждане за тях.

Ще се води наказателно произвеждане единствено за владеене на взривни субстанции при условия, които да породят съмнение, че не ги има със законна цел, което е закононарушение по Закона за взривните субстанции от 1883 година, за което е планувано наказване „ пожизнен затвор “.

Окръжен съд – Плевен намира, че не са налице учредения за отвод от осъществяване на Европейската заповед за арест и позволява осъществяването на същата, посредством предаването на лицето Дейвид Бодил на искащата страна.

До фактическото му предаване английският жител ще бъде с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Решението на Плевенски областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР