Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Добричкия

...
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Добричкия
Коментари Харесай

Окръжният съд потвърди присъда за кражба на цигари от павилион в Добрич

Състав на Окръжния съд в Добрич удостовери присъда на Добричкия областен съд, с която подсъдимият В. П. е наказан за кражба на цигари. Наложено му е наказване отнемане от независимост за период от 1 година, чието осъществяване е отсрочено за период от три години.

С постановената присъда подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 14 май 2023 година към 23:00 часа, от павилион в град Добрич, посредством разваляне на бариера, крепко направена за отбрана на парцел - строшен прозорец, лишил непознати движими движимости – 80 кутии цигари от разнообразни марки, на обща стойност 444.50 лева, от владението на притежателя им без негово единодушие с желание незаконно да ги присвои.

Подсъдимият два пъти хвърлил камък по обекта. При втория удар в стъклопакета от дясната страна на павилиона се отворила задоволително необятна дупка, през която той съумял да провре ръката си и да вземе кутиите цигари. След обзор на видеозаписи от охранителни камери, инсталирани в комерсиалния обект, и вследствие на осъществени оперативно-издирвателни мероприятия, подсъдимият бил открит.

Делото пред първата инстанция е протекло по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената присъда с искане да бъде понижен размерът на наложеното му наказване.

След инспекция на атакувания правосъден акт Окръжният съд не откри учредения за неговата анулация или изменение и го удостовери напълно. В решението си въззивния съд показва, че подсъдимият е с неприятни характеристични данни и има голям брой криминалистически регистрации, които не дават съображение за съкращаване на постановената по отношение на него глоба.

Решението на Окръжния съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР