Състав на Апелативен съд – Варна потвърди първоначалния арест на

...
Състав на Апелативен съд – Варна потвърди първоначалния арест на
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд потвърди ареста на мъж, осъден задочно във Франция за сводничество

Състав на Апелативен съд – Варна удостовери първичния арест на Алдин Хр., арестуван предходната седмица под стража от Окръжен съд – Варна на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съд в Марсилия. Франция упорства за задържането и екстрадицията на българина, с цел да изтърпи влезнала в действие 4 годишна присъда за тежка форма на сводничество, с доста съучастници, с многочислени жертви, принуждавани да проституират и за трафик на хора. В ЕЗА се показва, че действията са осъществени в Марсилия от 2005 до февруари 2007 година Заповедта за арест е издадена през октомври 2014 година от Окръжния съд в Марсилия.

Варненският апелативен съд удостовери причините на първата правосъдна инстанция, определила първичния арест. Компетентните правосъдни управляващи на Франция са съобразили своето искане с всички условия на ЗЕЕЗА. Престъплението, за което Алдин е наказан задочно е тежко и по смисъла на българския закон. Въпреки, че липсват доказателства, че мъжът може да извърши закононарушение, втората правосъдна инстанция намира, че той може да се укрие и да осуети осъществяването на наказването. Алдин Хр. не живее на непрекъснатия си адрес, а при задържането му е споделил, че няма документ за идентичност.

Пред правосъдния състав през днешния ден наказаният във Франция мъж заявява предпочитание да търпи присъдата си в България. Преценката на това волеизявление обаче ще бъде направено от Окръжен съд – Варна идната седмица, когато ще бъде прегледано всъщност настояването на френските управляващи за екстрадицията на българина. Дотогава той ще остане в ареста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР