Същият принцип се прилага за Израел със северна Газа. Продължават

...
Същият принцип се прилага за Израел със северна Газа. Продължават
Коментари Харесай

Сега Израел окупира Газа, след като я е напълно унищожил - така че какво прави с тлеещите руини?

Същият принцип се ползва за Израел със северна Газа. Продължават спорадични борби, само че той дейно управлява горната трета от територията и изцяло е разрушил региона като място за живеене.

Израел има своите аргументи да го изравнява. Твърди се, че е употребявал артилерия и въздушни удари „ професионално “, с цел да отбрани бойците си и че крайната виновност е на Хамас.

Но по този начин или другояче, той е стрил на прахуляк по-голямата част от зоната, която в този момент заема, на отломки и е добре по пътя към изтриването на град Газа от картата.

И по този начин, какво прави с тлеещите руини?

Следвайте онлайн: Байдън предизвестява Израел за „ огромна неточност “ след войната Изображение: Палестинци инспектират мястото на израелските удари по къщите в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа

Израел не наподобява, че желае да има това, което е счупил. Той не е последвал военната си акция с някаква широкомащабна филантропична интервенция, макар че е задължен да го направи.

Израелският представител Марк Регев сподели пред Sky News, че не е моментът за това, защото борбите към момента не престават. Но това наподобява неискрено.

Ясно е, че всички боеве в Северна Газа са все по-ограничени и значително се лимитират до нощта. По-важното е, че няма признаци, че Израел приготвя такава филантропична задача.

Г-н Регев пресмята, че един милион души са се преместили на юг по гледище на израелската войска.

В Газа нашият сътрудник Марк Стоун и неговият оператор Ричи Моклър имат.

Те са били очевидци на извънредно жалки подиуми, принадлежащи на различен век, до момента в който палестинците се редят на опашка, с цел да се отдалечат от изцяло опустошените си квартали.

IDF „ доказателство “ за оръжия в болница

Според цифрите на господин Регев това оставя към 200 000 души зад тила си.

Израел в този момент е окупационната мощ в Северна Газа. Според разпоредбите на закона тя има отговорности към цивилното население, чиито домове е разрушила изцяло. Досега споделя, че е докарал 300 литра гориво, кашони с здравна помощ и няколко кувьоза.

Това е тук и в този момент. Израел е изправен пред още по-голяма алтернатива по отношение на това, което прави по-късно.

Може да се отдръпна и да се откаже от това, което е счупил. Говори се за евакуиране, оставяне на арабските съседи и Запада да съберат още веднъж Газа. Но това може да остави полето свободно за Хамас да се завърне, както се е случвало всякога в предишното. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание този път да го унищожи вечно.

Политическото му оцеляване зависи от това.

Може да се удвои. Силите на Хамас към момента доминират в две трети от линията Газа. Ако Израел има съществени планове да отстрани опасността си, ще би трябвало да ги преследва. Но в действителност? В област, която към този момент е една от най-гъсто обитаемоте на Земята, която в този момент е набъбнала с още един милион? Изглежда немислимо, даже задачата да остане оповестената военна цел на Израел.

Или има половинчато решение. Да останем, само че единствено на север и да не натискаме на юг.

Прочетете повече:
Вътре в „ филантропичните коридори “ на Газа
Лейбъристите се отдръпнаха след гласуването за преустановяване на огъня в Газа
Село беше хванато при пресечен огън „ може да се трансформира в полесражение “

ИД „ унищожава дома на водача на Хамас “

Г-н Нетаняху упорства, че Израел ще резервира контрола върху сигурността в Газа, което допуска трайно наличие на терен от някакъв тип.

Това ще устройва изцяло неговите крайнодесни сътрудници в държавното управление, тъй като унищожава още повече възможностите за жизнеспособна палестинска страна, нещо, на което те гневно се опълчват.

Но във Вашингтон администрацията на Байдън предизвестява за каквото и да било наближава реокупация, тъй като заплашва единствената вяра за мир в района, колкото и далечна да е, това постоянно неуловимо решение за две страни.

Прочетете повече:
Какво е решението за две страни за Израел и палестинците?

Потенциалните страни донори, чиято поддръжка би могла да възвърне Газа, желаят същото. Те ще изискват признаци на прогрес към мир, преди да налеят милиардите, нужни за възобновяване на разрушената Газа.

Разделената, разрушена Газа, към момента под израелска окупация, може да удовлетвори крайнодесните сътрудници на господин Нетаняху в държавното управление за техните лични идеологически аргументи. Но администрацията на Байдън няма да толерира дълго този резултат.

Израел разчита на Америка за военна помощ и дипломатическа поддръжка и не може да си разреши да отблъсква своите настойници за неопределен срок.

Г-н Нетаняху разчита на неговите крайнодесни сътрудници да останат на власт.

Покровители и сътрудници. Лидерът на Израел не може да угоди и на двамата и скоро ще би трябвало да избира сред тях.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР