Съществуват основателни съмнения, свързани с обстоятелствата около авиокатастрофата, при която

...
Съществуват основателни съмнения, свързани с обстоятелствата около авиокатастрофата, при която
Коментари Харесай

Франция с основателни съмнения за смъртта на Пригожин

Съществуват " основателни подозрения ", свързани с събитията към авиокатастрофата, при която почина водачът на наемническата група " Вагнер ", съобщи представителят на френското държавно управление Оливие Веран, представен от Франс прес.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че " малко неща се случват в Русия, без Путин да има нещо общо с тях ". Веран се съгласи пред френската социална телевизия " Франс 2 ", че " по принцип това е истина, която можем да установим ". " Все още не знаем изискванията, при които е станала злополуката. Можем да имаме основателни подозрения ", добави представителят на френското държавни управления, без да загатва категорично за допустимо присъединяване на Кремъл в случая. 

Пригожин беше на първо място " индивидът на Путин за мръсна работа ", означи Веран, като акцентира, че " Това, което е направил, е неразривно обвързвано с политиката на Путин, който му е упълномощил отговорността да извърши тези закононарушения отпред на групата " Вагнер ".

" Пригожин е оставил след себе си всеобщи гробове. Той остави след себе си неразбория в огромна част от света, имам поради Африка, Украйна и самата Русия ", гласи оценката на Веран.

През юни стартира протест против съветския общоприет щаб и министъра на защитата Сергей Шойгу. Путин го дефинира като " изменник ", без да загатва името му, напомня Агенция Франс Прес.

Авиокатастрофата е считана за възмездие на Кремъл, два месеца след протеста, написа и Асошиейтед прес. Съединени американски щати и Западът от дълго време чакаха сходна стъпка от страна на съветския президент макар обещанието му да смъкна обвиняванията при сключването на съглашението, с което се постави завършек на протеста на 23 и 24 юни, съобщи Българска телеграфна агенция.

В централата на " Вагнер " в Санкт Петербург светлините бяха включени по подобен метод, че да образуват огромен кръст. Поддръжници на Пригожин донесоха цветя пред постройката на спонтанен мемориал, оповестява АП, като отбелязва, че има голям брой теории за случилото се, само че множеството считат гибелта на олигарха за наказване за предизвикването към 23-годишното ръководство на Путин.

В обществените мрежи бойци на " Вагнер " обявиха, че са " подготвени да започват ", отбелязва организация УНИАН. В едно от оповестените видеа група наемници стои до пътя и приканва да ги " чакат ".

В различен запис един от наемниците непосредствено упреква за гибелта на Пригожин " дребната кремълска мърша ", отбелязва УНИАН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР