Съществуват няколко вида храни, които са достъпни навсякъде по света

...
Съществуват няколко вида храни, които са достъпни навсякъде по света
Коментари Харесай

Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки

Съществуват няколко типа храни, които са налични на всички места по света и са богати на витамини и минерали, от които човешкото тяло се нуждае, с цел да действа най-добре.

Ето лист на най-полезните пет храни:

Спанак

Една от най-здравословните храни на планетата. Спанакът обезпечава сила и е с ниско наличие на калории. Пълен е с витамини А, C, E, K, B комплекс (B6, B2, B1), фолиева киселина (витамин B9) и омега 3 мастни киселини.


Малини

Както множеството плодове, малините са цялостни с антиоксиданти, с цел да поддържат тялото крепко. Пресни или замразени, те са цялостни с витамин С, калций и желязо.


Черен шоколад

Според проучванията натуралният черен шоколад, който е с над 80% какао, съдържа повече антиоксиданти, в сравнение с множеството плодови сокове - чудесна вест за " феновете на шоколада ". Освен че защищава тялото от заболявания и предотвратява сърдечни болести, черният шоколад е натурален метод за възстановяване на настроението.


Бял лук

Използва се от епохи за попречване на заболявания, тъй като инхибира растежа на бактериите, намалява холестерола и кръвното налягане и има сериозна противовъзпалителна мощ.


Лимон

Лимонът има мощни противовъзпалителни свойства и може да помогне за прекъсване на растежа на раковите кафези. Освен това има толкоз витамин С, колкото портокалите.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР