Съществуват множество публикации, които определят вегетарианството като лишение от важни

...
Съществуват множество публикации, които определят вегетарианството като лишение от важни
Коментари Харесай

Какво става, когато изключим месото от менюто си?

Съществуват голям брой изявления, които дефинират вегетарианството като лишаване от значими хранителни субстанции за организма. Разни проучвания пък потвърждават, че верните диети и хранителни режими, в които месото отсъства, могат да бъдат здравословни, съответни за човешкото тяло и даже да вземат участие в битката против някои заболявания. Всичко е въпрос на осведоменост, само че най-много - на следенето на сигналите, които тялото подава, реагирайки на метода, по който го храним.

“Преди да повярваме на което и да е изказване, дано проследим измененията, които би претърпял организмът ни, когато месото към този момент не е част от нашето меню. ”

Кожата придобива здравословен искра, а екземите или акнето стартират последователно да изчезват. Много научни проучвания свързват акнето с приема на месо и изключително на млечни артикули. Мазнините в алените меса могат в допълнение да усложнят секрецията на себум, а от там - да спомогнат за акне. Безспорната истина е, че постоянно не знаем произхода на месото, което ядем. Често животните са отглеждани в ужасни условия и по този начин в месото им се натрупат отрови, които се отразяват и на нас. Ако е мъчно напълно да премахнем месото в името на по-красива кожа, може да понижим аленото месо, за сметка на пилешко с чист генезис (кокошки, гледани на трева и хранени пълноценно)

Тялото ще усеща повече сила и лекост. Истината е, че потреблението на артикули като мляко и сирене води до една по-киселинна среда в организма. Тя, от своя страна, е способна да провокира главоболие, замаяност, гадене и изнемощялост. Затова, в които месото не участва, са идеалният избор за по-умерено и леко хранене. В тях се натъртва на плодове, зеленчуци, бобови растения и зърнени култури.

Намалява един източник на протеини - главната храна за клетките. Но това зависи от това, с какво ще компенсираме. Протеините мога да бъдат част от храната, с помощта на бобовите храни или на изолирани растителни протеини, одобрявани като хранителна добавка. Всъщност протеините, одобрявани по време на вегетарианска диета, вземат участие в предотвратяването на редица хронични болести, а тези, набавяни посредством месо, неведнъж надвишават допустимата за организма норма и се складират в тялото под формата на мазнини.

Нивата на " неприятен " ще спаднат, с помощта на фибрите и ограничавания банкет на наситени мазнини във вегетарианската диета. Това значи и по-малък риск от удар или сърдечно заболяване. Месото, маслото и жълтъкът на яйцата не повишават сами по себе си " неприятния ". Виновно е сложно храненето. Когато то е оскъдно на плодове и зеленчуци, по-точно на фибри, и когато прекаляваме с мазните храни от скотски генезис - " неприятният " ще пораства.

Консумацията на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни за сметка на месото може да спомогне за свалянето на непотребни килограми. Алкалните диети са подобаващ избор за сходни цели, защото доставят и засищат организма с питателна, потребна и нужна храна – протеини, антиоксиданти и нискокалорични артикули.

Микрофлората в тялото ни ще се преобрази. Факт е, че микроорганизмите в човешкия организъм са от изключително значение за цялостното и вярно действие на всички органи и изключително на имунната система. Доказано е обаче, че чревната микрофлора на вегетарианците е по-различна и по-приятелски настроена към организма, който населява.

Истината е, че изключването на месото от менюто ни е една значима и забележителна крачка, която не е наложително да създадем незабавно... или въобще. Изборът е личен; той касае разрушение на остарели привички и създаване на нови. Но не е непостижимо, а в случай че всичко стане последователно и без принуждение - резултатите ще са положителни.
Ограничаването на една такава огромна група храни води до огромна отговорност. Лишавайки се от едни хранителни субстанции, би трябвало да сме изцяло наясно, че ще би трябвало да си ги набавим въпреки всичко от някъде другаде. Затова не би трябвало да стопираме да се осведомяваме и следим храненето си.

Ако въпреки всичко обаче търсим и желаеме някаква смяна, то тя също може да бъде постепенна – ограничение на месото до 2 пъти седмично или 5 пъти месечно. - това е 4 пъти годишно режим без месо, яйца и млечни. Трябва сами да усетим по какъв начин се усещаме най-добре, коя е нашата точка на търпимост и приемане на новото.

Важна и даже целесъобразна стъпка е и консултацията с доктор или диетолог. Сами мъчно можем да определим кое би било полезно/вредно за нас и нашия организъм, а едно безразсъдно взето решение, касаещо здравето, може да докара до тежки и съществени последици.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР