Съществуват много популярни народни“ методи да узнаем момче или момиче

...
Съществуват много популярни народни“ методи да узнаем момче или момиче
Коментари Харесай

9 странни начина за определяне пола на бъдещото дете

Съществуват доста известни „ национални “ способи да узнаем момче или момиче ще се роди, само че нито един не е сигурен на 100 %. Което не пречи на майки, баби и родственици да умуват над възможностите един от двата разновидността да надделее. Ето някои постоянно срещани способи, чиято меродавност е тествана от разнообразни учени:

Честотата на сърдечните съкращения

Още на първата планувана процедура ултразвук лекарят може да направи доплерография и да долови честотата на сърдечните съкращения на плода. Нормата е 120-160 удара в минута. Ако се доверите на известния мит, честотата на сърдечните съкращения под 140 удара в минута приказва за това, че дамата е бременна с момче. А в случай че е повече – с момиче. В това преди време са вярвали и доста лекари.

През 2006 година учени от Държавния университета „ Райт “ в Охайо (САЩ) са анализирали резултатите от ултразвук на стотици бъдещи майки. След това, когато дамите родили момчета, се оказало, че междинната периодичност на сърдечни съкращения на момченцата преди раждането била 154,9 удара в минута, а на момиченцата - 151, 7. Показателите се разграничават малко, само че тази разлика няма статистическо значение. Изследванието потвърдило, че полът на бебето не зависи от това съгласно данните за първия и втория триместър.

Китайски лунен календар

В остарели времена въпросът какво ще се роди бил изключително значим за монарсите, тъй като за продължение на династията бил необходим наследник. Според легендата, един от античните китайски императори предиздвикал лекари да сформират необикновен лунен календар. Той помагал да се дефинира по кое време би трябвало да се зачене, с цел да се роди момче или момиче. В продължение на епохи тази таблица можели да употребяват единствено короновани особи, а през днешния ден тя е разполагаем в интернет за всички искащи.

Китайският лунен календар съставлява своеборзна таблица, в която по хоризонтала са маркирани месеците, а по вертикала – възрастта на дамата. Трябва да намерите пресечната точка на своята възраст с месеца, в който желаете да се роди бебето, и обозначението на съответствието - момче или момиче.

В тази таблица няма логичност, нито някаква научна база, само че въпреки всичко канадски откриватели решили да ревизират какъв брой е достоверна.

Те събрали група бременни и пробвали да предскажат пола на децата, съгласно метода на китайските императори. Отдало им се да отгатнат едвам в половината случаи. Така че този способ за установяване на пола е нещо като хвърлянето на ези-тура.

Формата на корема

Какво значи, в случай че бременната има „ изострен “ стомах, издаден мощно напред? Или коремът ѝ е неосезаем, в случай че се гледа откъм гърба? Има форма на баскетболна топка? Много „ специалисти “ ще ви уведомят „ сигурно “, че ще родите момче.

Коремът, в който се намира момиченце, има по-плавни очертания, споделят те.

Още един „ симптом “, че очаквате момче, е ниското разположение на корема. Но в реалност на размера и формата на корема въздействат разнообразни фактори: количеството околоплодни води, размерът и ситуацията на плода, телосложението на бъдещата майка. Но полът на бъдещото дете не може да се дефинира тъкмо съгласно тях, пък и не всеки път е напълно разбираемо къде е границата сред „ баскетболна топка “ и „ заоблен “ стомах, тъй че това врачуване е безусловно субективно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР