Съществуващата глобална система за сигурност в света напълно е загубила

...
Съществуващата глобална система за сигурност в света напълно е загубила
Коментари Харесай

Ердоган: Конфликтите в света показаха, че глобалната система за сигурност е спряла да работи

Съществуващата световна система за сигурност в света изцяло е изгубила своята функционалност и това се потвърждава от актуалните спорове, по-специално в Украйна. Срещите в Анталия и Истанбул при започване на военните дейности на Русия в Украйна бяха късмет за преустановяване на войната, само че не получиха поддръжка. Това акцентира президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на церемонията по откриването на дипломатическия конгрес в Анталия, предава сътрудник на осведомителната организация.

" Конфликтите в Сирия, Йемен, Либия и неотдавна в Украйна ни демонстрираха, че сегашната световна система изцяло е изгубила своята функционалност. В тези рецесии, в центъра на които географски се намира нашата страна, интернационалните институции и организации, изключително Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, не съумяха да подхващат ограничения, с цел да спрат кръвта, сълзите и разрушенията “, съобщи Ердоган.

" Един исторически късмет, който можеше да избави живота на десетки хиляди хора и да предотврати страданията, беше прахосан или по-скоро саботиран “, добави турският президент, припомняйки за напъните за договаряния, подхванати по самодейност на Анкара в първите седмици на войната в Украйна.

По думите му след Украйна, интернационалният ред за сигурност показва своята " некадърност и банкрут “ и в Ивицата Газа.

Ердоган обаче увери, че страната му ще продължи напъните си за дипломатическо споразумяване на актуалните спорове.

" Както постоянно споделям, мирът не се реализира със стиснати юмруци. Нужни са благосклонност, предпочитание и увереност “, съобщи Ердоган. Според него този метод е реален, защото напредъкът в разрешаването на всички спорове може да се реализира посредством дипломация и разговор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР