Съществува възможност „Продължаваме промяната“ да осигури подкрепата на нужните депутати,

...
Съществува възможност „Продължаваме промяната“ да осигури подкрепата на нужните депутати,
Коментари Харесай

Иво Инджов: И да оцелее кабинетът, само ще се отложи кончината му

Съществува опция „Продължаваме промяната“ да обезпечи поддръжката на нужните депутати, с цел да оцелее държавното управление при вота на съмнение, само че ръководството ще остане нестабилно, съобщи пред Дарик политологът и учител по публицистика доцент Иво Инджов.

„ Съществува опция Политическа партия да откри такива депутати от Има Такъв Народ – този път те ще бъдат изправени пред следния избор – или да поддържат оцеляването на това държавно управление, или бързо да тласнат със своите гласове страната към предварителни парламентарни избори с ясното схващане, че те няма да бъдат част от идващия парламент “, сподели той в предаването „ По-полека “.

По думите му социологическите изследвания демонстрират, че Има Такъв Народ би бил един от най-големите губещи и може би ще се намира на границата, ще намалее броят на депутатите им, в случай че влязат в Народно събрание. „ Въобще едно нестабилно бъдеще чака тези депутати, които с държанието си тласнат страната към бързи предварителни избори “, добави политологът.

„ Тук обстановката е много по-различна, в сравнение с гласуването за свалянето от поста на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, което беше по-скоро един символен акт, до момента в който рухването на държавното управление напълно ще разбърка картите и ще задълбочи политическата рецесия. Така че те много ще мислят по какъв начин да постъпят “, счита Иво Инджов.

„ Отговорната постъпка би била да защитят публичния интерес и да поддържат държавното управление, само че тук има едно огромно „ НО “ – даже и да бъдат открити депутати от Има Такъв Народ, които да гласоподават за оцеляване на държавното управление. На процедура това ръководство ще бъде много нестабилно през идващите месеци – ще би трябвало да се ръководи с плаващи болшинства “, сподели още той.

Така ще бъде отсрочена съгласно мен неговата кончина /бел. ред. правителството/ с няколко месеца и разновидностите са два, тъй като държавно управление на малцинството се обрисува като един неосъществим или краткотрайно вероятен вид, уточни Иво Инджов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР