Съществува система за мотивация, която включва няколко практически стъпки, които

...
Съществува система за мотивация, която включва няколко практически стъпки, които
Коментари Харесай

Как да повдигнем нивата на мотивацията си

Съществува система за мотивация, която включва няколко на практика стъпки, които ще оказват помощ за повишение на мотивацията и реализиране на каквато всяка цел, което сте си набелязали.

1. Прекратете пътя на оттегляне

Ако задачата е в действителност сериозна и значима, има смисъл да изгорите мостове и да отрежете пътя, по който може да отстъпите обратно, не су оставяйте различен избор, с изключение на да продължите напред. Това може да значи уволняване от неприятна работа, преустановяване на нещастна връзка, пренасяне на ново място на престояване или, да вземем за пример, обявление му обществено, за прекъсване на неприятен табиет, да вземем за пример тютюнопушене.

Тази стъпка значи, че самият човек е основал изискванията, които го принуждават да промени метода си на живот и да се придвижи към задачата. Това е умишлено повишение на мотивацията. Докато мостовете не бъдат изгорени, подсъзнанието схваща, че е допустимо оттегляне. И в случай че стартират компликации, както постоянно се случва със сериозните цели, тогава индивидът се пречупва и отстъпва.

Ето за какво, с цел да постигнете триумф, е значимо да не оставяте на себе си опцията да се откажете.

2. Оградете пространството си с мотивиращи знаци

Това могат да бъдат плакати с мотивиращи надписи, висящи на видни места, мотивиращ скрийнсейвър на компютъра ви, фотоси със заветна цел, които също са ситуирани покрай работното ви място или в стаята ви. Може да е увещание по телефона, с значимо известие за вас самите. Колкото по-често човек си спомня заветна цел и изпитва ентусиазъм от процеса на нейното постигане, толкоз по-близък е триумфът.

 жена с мотивация

3. Общувайте с положителни и оптимистични хора

Трябва да се запознаете с положително настроени хора и да прекарвате повече време с тях. Ако един човек споделя вашите цели и ви въодушевява те да бъдат реализирани, тогава това е вашата персона. От своя страна би трябвало да ограничите връзката си с тези, които не споделят желанията ви и да се отнасяте към тях с явен песимизъм или безразличие.

Полезно е да се запознаете с тези, които към този момент са постигнали задачите, към които вие се стремите. Ако са доброжелателни, те са в положение да ви заредят с религия в триумфа и да предадат позитивното си отношение. Има догадка, че можете да видите бъдещето си, в случай че погледнете хората, с които поддържате връзка най-вече.

Ако сходна вероятност не наподобява прекомерно примамлива, коства си да измененията кръга на другарство, макар обстоятелството, че може да бъде мъчно. Жизнените възгледи и мисли са доста заразни. Затова има смисъл да прекарвате повече време в другарство с хора, чийто светоглед е заслужен да разбиране.

4. Вдъхновявайте се всеки ден

Най-лесният метод да повишите мотивацията си е да слушате и четете вдъхновяващи книги всеки ден. Каквато и да е задачата, значимо е да прочетете книгите на тези, които към този момент са постигнали задачата си. Дори 15 минути дневно могат да обезпечат съществено зареждане за мотивация и ентусиазъм. Книгите, написани от мощно стимулирани хора, са в положение да предадат позитивно отношение и да покачат мотивацията.

5. Визуализирайте триумфа

Визуализацията се прави най-добре в умерено въодушевление, с музика, която въодушевява и зарежда с позитивна сила. Достатъчно е да отделите единствено 15-20 минути дневно. Необходимо е да си визиите себе си като човек, който е постигнал задачите си и да съживите този облик с ярки цветове и блестящо олицетворение. Представяйки си се, би трябвало да се виждате като че ли в профил, а не през призмата на личното си тяло. Това е значимо, с цел да може подсъзнаването да дефинира задачата като тази, която би трябвало да бъде реализирана, а не като към този момент реализирана.

Това упражнение е превъзходен метод да започнете нов ден, можете да го извършите даже без да ставате от леглото, незабавно след събуждането.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР