Съществува риск 11-годишната война в Сирия да бъде подновена с

...
Съществува риск 11-годишната война в Сирия да бъде подновена с
Коментари Харесай

В Сирия могат отново да започнат мащабни сражения

Съществува риск 11-годишната война в Сирия да бъде възобновена с огромни сражения, откакто през последните месеци имаше прояви на принуждение на няколко фронта. Това предизвестие се съдържа в нов отчет на Организация на обединените нации, огласен през днешния ден, съобщи Ройтерс.

" Сирия не може да си разреши връщане към огромни сражения, само че тъкмо натам се е запътила ", съобщи Пауло Сержио Пинейро, ръководител на комисията на Организация на обединените нации за сирийската рецесия. " В един миг си представяхме, че войната в Сирия е изцяло завършила ", сподели той пред публицисти в Женева и добави, че документираните в отчета произшествия демонстрират, че това не е по този начин.

В отчета от 50 страници се установи, че " тежките нарушавания на съществени човешки права и филантропичното право ", са се нараснали в страната през първите шест месеца на тази година. Става дума за боеве и бомбардировки от въздуха в североизточни и северозападни елементи на Сирия, в резултат на които са починали десетки цивилни и достъпът на популацията до вода и храна е бил стеснен. Комисията е документирала в следените от държавното управление региони гибелта на някогашни опозиционни водачи, набези против жилища и продължаващи изтезания и неприятно отношение в центровете за задържане.

През последните няколко месеца още повече са зачестили съветските въздушни удари против териториите под контрола на опозицията, сподели членът на комисията Хани Мегали. В отчета са маркирани и повече от 12 израелски въздушни удара в Сирия през първата половина на тази година, в това число нападението преди десетина дни, нанесло провали на интернационалното летище на столицата Дамаск, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР