Съществува начин да измерите кръвното си налягане, дори и да

...
Съществува начин да измерите кръвното си налягане, дори и да
Коментари Харесай

Измерете кръвното без апарат - лесно и бързо!

Съществува метод да измерите кръвното си налягане, даже и да нямате уред у дома. На първо място би трябвало да знаете, че е мъчно, само че е допустимо. Можете да го извършите сами, без потреблението на каквито и да било механични или електрически уреди и други устройства.



Трябват ви единствено съществени знания за процесите, които протичат в човешкия организъм, които се учат в учебно заведение. Ако въпреки всичко не си спомняте, ето какво се случва в тялото ни.

Преди всичко се информирайте добре и следете процесите в личното си тяло.

Сърцето ни е един тип неповторим жив инструмент. А сърдечният пулс е главният знак за неговата работа. По този метод броят на ударите е най-старият, най-надежден и съответен метод да се знае какво е кръвното налягане.

КАК съдебна експертиза ИЗМЕРВА ПУЛСЪТ?

Усетете радиалната артерия в основата на палеца на китката. Сложете върху нея пръст. Внимавайте за пулсиращото придвижване. В рамките на 30 секунди, бройте ударите. Умножете цифрата по две и ще получите броя на ударите в минута.

Ако вашите стойности са в диапазона от 60 до 80, налягането е обикновено. Сърдечният пулс е по-малко от 60 удара в минута, това демонстрира намалено налягане или хипотония, повече от 90 удара в минута - нарастване или хипертония.

Сърдечният пулс може да варира съгласно възрастта. Това се дължи на промени в тялото: естественото му изхабяване и намаляване на еластичността на кръвоносните съдове.

За установяване на персоналните ви стандарти ще ви помогне на тази таблица:



СЪВЕТ

За да започнете да отчитате сърдечния темп, първо се настанете в комфортна поза. Дайте на тялото няколко минути отмора, в случай че преди този момент сте правили комплицирани физически дейности. Успокойте се, помислете за нещо хубаво и прелестно. Това е значимо, с цел да получите най-точните резултати.

И най-важното е да наблюдавате здравето си. След като сте забелязали неразположение, обърнете се към доктор, който ще ви помогне да възстановявате кръвното налягане и да постигнете здравословен метод на живот. Здравето е вашето главно благосъстояние и задача!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР