Съществува ли зависимост между големината на автомобила и пробега? Според

...
Съществува ли зависимост между големината на автомобила и пробега? Според
Коментари Харесай

Кои коли навъртат най-голям годишен пробег

Съществува ли взаимозависимост сред размера на автомобила и пробега? Според проучване на уеб страницата за търговия с използвани коли auto.ru отговорът на този въпрос несъмнено е позитивен, а обяснението е напълно просто.

След разбор на показанията на километражите в хиляди коли втора употреба се оказва, че колкото по-висок е класът на модела, толкоз по-голям е пробегът. Това е напълно разумно, защото дребни коли се купуват най-много за каране на къси дистанции в града, а не за дълги пътешествия.

При провеждането на проучването е употребена европейската система за категоризация. В сегмент "A " са градските минита, в "B " попадат субкомпактните модели, в "C " - компактните, "D " е междинният клас, "Е " - бизнес моделите, а "J " е за всъдеходите и кросоувърите.

Резултатите от изследването сочат, че притежателите на коли от клас "A " изминават приблизително по 10 400 км на година. В сегмент "B " пробегът е 15 400 км, а в клас "C " - съвсем 16 000 км.

Най-много километри навъртат колите от сегмент "D " - приблизително по 17 400 на година. Кросоувърите и всъдеходите се подреждат чак на четвърто място след "C ", "D " и "E ".

Някои модели от този клас обаче се употребяват по предопределение за дълги преходи и пробегът им е непосредствен до оптималната стойност в целия рейтинг - да вземем за пример Kia Mohave и Toyota Land Cruiser (по 19 000 км). Сред "шампионите " по модели са Skoda Rapid (19 600 км), Skoda Octavia (18 400), Audi A6 (18 300) и BMW X5 (18 100).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР