Съществува ли магия за мъж?Спомняте ли си онзи епизод на

...
Съществува ли магия за мъж?Спомняте ли си онзи епизод на
Коментари Харесай

Ако любовта не се случва, означава ли това, че не я искаме достатъчно

Съществува ли магия за мъж?

Спомняте ли си оня епизод на „ Сексът и градът “, в който Шарлот пишеше с червило върху огледалото „ Вярвам в любовта “?

Посещаваше един от оня семинари, в които ти проповядват, че в случай че същински искаш любовта да влезе в живота ти и си го повтаряш непрекъснато, тя неизбежно ще пристигна. Точно това правеше Шарлот – вярваше мощно, мощно се надяваше и всеки ден похабяваше по едно червило в вярата да срещне любовта.

Любовта обаче не идваше. Накрая, когато попита за какво при нея не се получава, лекторката й отговори „ Явно не се стараете задоволително “.

Сетих се за тази сцена, откакто неотдавна попаднах на нещо сходно.

Гуруто разказваше по какъв начин би трябвало да освободим женската си сила и по какъв начин в случай че напишем на лист хартия с акуратност какъв мъж желаеме – от цвета на очите до полиглотските му качества, той ще се появи точно с този желан пакет от качества.

Не можех да не си задам въпроса – в силата на вярата ли е разковничето? Наистина ли, в случай че си дублирам всеки ден, че имам вяра в любовта, в случай че изпиша фермани в изложение на „ идеалния мъж “, в случай че върша заклинания и греша отвари с люспа от змия, нокът от прилеп и косъм от добре изглеждащ мачо, ТОЙ ще се появи?

Ами в случай че не се случва, това значи ли, че нямам доверие задоволително, или че не го желая задоволително? Или пък другата страна. Ако макар че желая и мощно имам вяра в любовта, тя продължава да не се случва, аз ли съм отговорна, че не върша нещо, както би трябвало?

Че може би не би трябвало да си го дублирам единствено вечер, а заран, обед и вечер? Или може би описът ми не е задоволително съответен? И въобще, съществува ли магия за мъж?

Понякога имам възприятието, че всеки ден, в някоя точка на света, някой психиатър, лекар или свръхжена се изричат по тематиката „ Как да си намерим мъж? “.

Така намирането на мъж се трансформира в проблем от международен сан, който всяка клета жена би трябвало да позволи с военни тактики и ежедневни заклинания. Все едно се борим със международния тероризъм. Междувременно, казусът да намериш Мъжа се трансформира в изключителна машина за правене на пари.

То не са книги, не са семинари, не са мантри, които да слушаш до пристъп. Лошо няма. Бизнеси всевъзможни. По-притеснителното обаче е друго – не се ли втълпява точно по този начин този „ проблем “ като отблъскващ комплекс за непълноценност в женската душeвност?

Това, че не си срещнала подобаващия човек не е просто стичане на събитията. Това е „ проблем “, с който ни учат по какъв начин да се оправим.

Може би ти има нещо? Може би си прекомерно интелигентна? Може би си изгубила женствеността си? Или може би не знаеш по какъв начин да я показваш? Честно ли?!

Неречете ме безсрамник, само че отхвърлям да приема, че в случай че любовта не се случва в живота ти , значи не вярваш в нея задоволително мощно, или не я искаш задоволително мощно.

Може би значи, че просто към момента не си я срещнала и не е пристигнал твоят миг. Колкото и да рисуваш портрети на мечтания мъж, той ще се появи не когато се завъртиш пет пъти през глава, а когато си подготвена за него и когато ти е писано. 

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР