Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК

...
Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК
Коментари Харесай

Парадокс в ЕС: Премиер иска прокуратурата да си свърши работата, но е привикан да дава показания

Същата прокуратура, която се задейства от всяка обява на ПИК и ШОК, само че бездейства по страховити кавги

Прави чест на премиера, че е първият на този пост, който обществено оповести някои от най-важните лица на мафиотския модел и имидж, който страната ни има в чужбина.

Разбира се, може би нямаше да стигне дотук, в случай че не беше попаднал в клопката на основния прокурор, който сякаш искайки среща за “сътрудничество”, в действителност е отишъл да събере материал, даващ му съображение да компрометира премиера посредством своите пълномощия.

И по този начин стигнахме до следващия абсурд в Европейски Съюз: министър председател на негова членка, който желае прокуратурата да си прави работата е привикан от същата прокуратура да дава показания.

Същата прокуратура, която се задейства от всяка обява на ПИК и ШОК, само че бездейства по страховити кавги, раздрусали обществото - най-често с присъединяване на някогашния министър председател или на … самата прокуратура.

За да стане гротеската цялостна, другото пък лице от прокурорския тандем - на изпроводяк, както умираща оса - заби жилото си в репутацията на правосъдния министър, поради нейното искане за оставката на неговия съдружник.

Че тези лица са поставени да обслужват българското задкулисие не е тайна;

Че техните прототипи са родени в първите месеци след 9.9.1944 за обслужване на същото задкулисие, тогава предкулисие - също едва ли е тайна;

Че упованието с апели да подадат оставка е меганаивно - също надали е загадка.

Но не трябва обаче да е загадка за премиера и болшинството (ако е налице воля) какво да се прави.

Вече съвсем два месеца има парламент, а още няма вкарани за първо четене промени в закона за правосъдната власт.

Вместо това се подчертава на невъзможни промени в Конституцията, за които трябват гласовете на точно този, който най-вече се опасява от промяната на Главния прокурор.

Какво е направено досега за преустановяване пълномощията на Висшия правосъден съвет, на който се крепи Главния Прокурор?

Колкото по-всеобхватни, надълбоко премислени, комплицирани, изискващи конституционни болшинства и отнемащи скъпоценно време текстове се приготвят - толкоз по-голяма е вероятността нищо да не се случи - за следващ път!

Един неизискван съвет от практиката - огромният триумф идва след доста дребни сполучливи стъпки. Големият триумф с един удар не съществува, с изключение на в тотото.

Но огромният неуспех - да!

Евгени Кънев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР