САЩ затегнаха ограниченията върху износа на съвременни технологии. Така в

...
САЩ затегнаха ограниченията върху износа на съвременни технологии. Така в
Коментари Харесай

Ето кои видеокарти на NVIDIA и AMD ще бъдат забранени за продажба в Русия и Китай

Съединени американски щати стегнаха рестриктивните мерки върху износа на модерни технологии. Така в края на март бяха оповестени нови правила за надзор на експорта, ориентирани към високопроизводителните калкулации, суперкомпютрите, полупроводниковите артикули и тяхното произвеждане.

Целта на новите ограничения е да се предотврати достъпът на избрани страни до чувствителни технологии.

Последните промени са предопределени да изяснят формулировката и параметрите на предходните наказания. Засилва се контролът върху износа на артикули за Макао и страните от D:5 (Китай, Северна Корея, Русия, Иран и др.).

В допълнение към AI чиповете на NVIDIA и AMD (серията NVIDIA A100/H100, AMD MI250/300, NVIDIA A800, H800, L40 и др.), техните наследници (NVIDIA H200, B100 и други, както и на AMD MI350) също попадат под рестриктивните мерки.

Производителите бързо основават артикули, които дават отговор на новите стандарти, като да вземем за пример модифицираната NVIDIA H20/L20/L2, която е утвърдена за износ.

Въпреки че акцентът е върху по-строгите инспекции, практическото влияние на измененията върху промишлеността се чака да бъде нищожно. Потребителските графични карти като NVIDIA RTX 4090 демонстрират, че задачата на ограниченията е да затворят малките врати, а не да основават широкомащабни бариери.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР