САЩ, за разлика от Русия, не спазват обещанието си да

...
САЩ, за разлика от Русия, не спазват обещанието си да
Коментари Харесай

Путин: Унищожихме последните химически оръжия за разлика от САЩ

САЩ, за разлика от Русия, не съблюдават обещанието си да унищожат арсенала си от химически оръжия. Това съобщи съветският водач Владимир Путин след унищожаването на последните химически оръжия на Русия три години преди крайния период, осведомят локални медии.

По-рано Кремъл разгласи, че през днешния ден Москва ще унищожи последните си ресурси от химически оръжия.

 Русия унищожава последните си ресурси от химически оръжия
Русия унищожава последните си ресурси от химически оръжия

Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков

Когато Съединени американски щати ратифицират Конвенцията за възбрана на химически оръжия през 1997 година, страната се съгласява да унищожи всички оръжия до 29 април 2012 година До този краен период Вашингтон съумява да унищожи към 90% от запасите си.

В момента има два обекта в Съединени американски щати, където към момента се съхраняват такива оръжия за всеобщо поразяване. В едното хранилище се чака химикалите да бъдат унищожени до 2019 година, а в другото е запланувано да стартира унищожаването им през 2020 година

Путин дефинира като " историческо събитие " утилизацията на последните ресурси от химически оръжия в Русия.

Последният кг от 40 000 тона химически оръжия е погубен в село Кизнер в Удмуртия.

Руският водач, който наблюдава събитието с видеомост, посочи, че с това значимо събитие Москва е изпълнила всичките си отговорности по договорите за неразпространение. Той добави, че Москва чака и други страни, в това число Съединени американски щати, да последват Русия.

" Както знаете Русия беше най-големият собственик на химически оръжия. До момента Съединени американски щати, които за жалост не са си изпълнили в точния момент отговорностите за заличаване на химическите оръжия, към този момент три пъти отлагаха унищожаването им под предлог, че липсват средства, което звучи необичайно ", изясни Путин.

Русия стартира да унищожава запасите си още през 1996 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР