САЩ виждат повишен риск от разпространение на конфликта в Близкия

...
САЩ виждат повишен риск от разпространение на конфликта в Близкия
Коментари Харесай

Съливан: Има реален риск за разрастване на конфликта в Близкия изток

Съединени американски щати виждат " нараснал риск " от разпространяване на спора в Близкия изток, защото иранските пълномощници не престават да нападат американските войски, ситуирани в района, заяви Си Ен Ен.


" Ние сме бдителни, защото следим нараснали закани против нашите сили в целия район и нараснал риск от разпространяване на този спор в други елементи на района. Правим всичко по силите си, с цел да възпрем и предотвратим това ", съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан в предаването " Face the Nation " по CBS.

Миналата седмица Съединени американски щати направиха въздушни удари, ориентирани против два обекта, свързани с подкрепяни от Иран милиции в Източна Сирия, след поредност от набези с дронове и ракети против американските сили в района.

По оценка на Съединени американски щати въздушните удари против оборудванията, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран и обвързваните с него групировки, не са довели до жертви.

Запитан за американските удари по иранските пълномощници в района, Съливан съобщи по Ей Би Си: " Ако офанзивите продължат, ние ще отговорим и мисля, че иранците схващат нашето обръщение ".

" Ние, несъмнено, подхващаме всички нужни ограничения, с цел да защитим нашите сили, да увеличим бдителността си и да работим с други страни в района, с цел да се опитаме да предотвратим разрастването на този спор, който сега е в Израел и Газа, в районен спор ", сподели Съливан. " Но рискът е действителен и по тази причина бдителността е висока, а стъпките, които подхващаме, с цел да възпрем това и да го предотвратим, са съществени, систематични и непрекъснати "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР