САЩ трябва да доведат Русия до свръхизтощение, за да я

...
САЩ трябва да доведат Русия до свръхизтощение, за да я
Коментари Харесай

Секретен доклад на Пентагона : Как да се унищожи Русия

САЩ би трябвало да доведат Русия до свръхизтощение, с цел да я разбалансират и след това  унищожат. Това е проект против Русия, създаден от Rand Corporation, най-влиятелния мозъчен концерн в Съединени американски щати, финансиран от американската войска. С личен състав от хиляди специалисти Rand е най-надежден източник за разузнаване и политически разбори за водачите на Съединени американски щати и техните съдружници. Корпорацията за разбори и тактики даже е наричана мозъчния концерн на " дълбоката страна " съгласно разбор на Global Research.
Rand се гордее с това, че е съдействала за създаването на дълготрайна тактика, която разреши на Съединени американски щати да завоюват Студената война, като принудиха Съветския съюз да изразходва икономическите си запаси в стратегическата борба.
Същият този модел е предложен в отчет, оповестен от Rand през 2019 година под името " Свръхизтощение на Русия ". Докладът е финансиран от армията на Съединени американски щати и всички рекомендации в него са приложени в цялостна степен, в това число ролята на Украйна в този проект.
Добрите остарели времена, когато съветските и американските генерали постоянно се срещаха. Началникът на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов с военачалник Марк Мили - ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на Съединени американски щати
Анализаторите на Rand признават, че Русия е развила оръжия за въздушна отбрана и нахлуване, превъзхождащи американските благоприятни условия и тези на НАТО. Въпреки това тя може да бъде въвлечена в местни спорове, които да обезкървят армията й. Rand сочи къде може да се случи това:
Сирия не е алтернатива, защото с изключение на съветските елементи в арабската страна работят и сирийското държавно управление, и елементи на Иран. Сирия би била прекомерно безценен сюжет за Съединени американски щати, изискващ доста високи разноски.
Може да се положат старания НАТО да убеди Молдова да се сближи по-тясно със Запада и да изгони съветските мироопазващи сили, ситуирани в рускоезичния анклав в страната. Това би икономисало пари на Русия, макар че за Москва ще е унизително отдръпване.
Беларус е единственият същински съдружник на Русия. Успешното поощряване на промяната на режима и смяната на ориентацията на страната на Запад би било същински удар за Москва. Но вероятностите за по този начин наречената цветна гражданска война в Минск са неприятни. А в случай че такава инцидентно стане неизбежна, Кремъл може да се намеси военно, с цел да я предотврати, което пък ще разшири Русия.
За да се докара Русия до свръхизтощение и заличаването й като съперник, напъните би трябвало да се насочат в следните браншове:
Вътрешният и външният имидж на Русия по света би трябвало да пострада. Русия би трябвало да бъде подложена на стопански наказания, чийто триумф зависи от това да бъдат приложени от допустимо най-вече страни. Тя би трябвало да бъде вкарана в състезание в области, в които Съединени американски щати могат да я конкурират, с цел да се свръхизтощи стопански и военно.
Най-голямата накърнимост на Русия е тази на нейната стопанска система заради мощната й взаимозависимост от износа на нефт и газ. Приходите от този експорт могат да бъдат понижени посредством усилване на глобите и увеличение на енергийния експорт на Съединени американски щати. Целта е да се задължи Европа да понижи вноса на съветски природен газ и да го размени с полутечен природен газ, превозен по море от други страни, в това число да влага допълнително енергийни възобновими източници, с цел да не зависи толкоз от съветския газ.
Друг метод за дестабилизиране на съветската стопанска система в дълготраен проект е насърчаването на емиграцията на дипломиран личен състав, изключително на млади руснаци с високо равнище на обучение.
В идеологическия и осведомителния бранш би било належащо да се насърчи вътрешната конкуренция и в това време да се подкопае външния имидж на Русия, с изключение на от интернационалните конгреси и се бойкотират интернационалните спортни събития, които провежда.
Въоръжаването на Украйна ще разреши на Съединени американски щати да употребяват централната точка на външната накърнимост на Русия, само че това ще би трябвало да бъде деликатно изчислено, с цел да се държи Русия под напън, без да се подхлъзне в огромен спор.
Във военния бранш Съединени американски щати биха могли да се радват на огромни изгоди, с ниски разноски и опасности, като усилят броя на сухопътните войски от страните от НАТО, работещи в антируска посока.
Съединени американски щати могат да се радват на шансове за триумф, в случай че влагат основно в стратегически бомбардировачи и ракети с огромен обхват на нахлуване, ориентирани против Русия.
Напускането на Договора за нуклеарни ракети със междинен обхват и разполагането в Европа на нови нуклеарни ракети със междинен обхват, ориентирани към Русия, би довело до огромни шансове за триумф, само че би представлявало и огромни опасности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР