САЩ, Тайван и Япония ще получават данните в реално време

...
САЩ, Тайван и Япония ще получават данните в реално време
Коментари Харесай

Дроновете на САЩ, Япония и Тайван ще обменят данни в реално време

САЩ, Тайван и Япония ще получават данните в действително време от дронове за военноморско разузнаване, споделят четирима осведомени с плана пред Financial Times. Това показва желанието на Белия дом да усъвършенства съдействието си с други страни при положение, че Китай нападне Тайван.

Съединени американски щати, Тайван и Япония ще получават данните в действително време от дронове за военноморско разузнаване, споделят четирима осведомени с плана пред Financial Times. Това показва желанието на Белия дом да усъвършенства съдействието си с други страни при положение, че Китай нападне Тайван.

Американската отбранителна компания General Atomics би трябвало да достави четири безпилотни самолета MQ-9B Sea Guardian на Тайпе след 2025 година Морският вид на безпилотния аероплан Reaper, който Военновъздушни сили на Съединени американски щати необятно употребяват в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, може да открива, наблюдава и насочва противников кораби и радари.
Реклама
Възможностите на дроновете биха били от извънредно огромно значение по време на евентуална военна офанзива на Китай против Тайван. Дроновете могат да подобрят опциите на Тайван и съседите му да имат действителна визия какви са дейностите на китайската войска в Тайванския пролив.

Четирима души, осведомени с продажбата на MQ-9, обявиха, че Вашингтон ще разреши самолетът да бъде интегриран в същата система, която ще употребяват американските сили в района и японските сили за самозащита. Това ще разреши на Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници да следят една и съща информация, събрана по едно и също време от безпилотните летателни апарати - конструкция, наречена обща оперативна картина.

" Ще използван на практика метод, с цел да подсигуряваме, че интеграцията ще бъде осъществена допустимо най-бързо ", споделя един от хората, осведомени с плана.
Рискована интервенция
Включването на Тайван в структурите за оперативна съгласуемост сред американската войска и нейните съдружници е извънредно сензитивно. Китай постоянно упреква Съединени американски щати, че предизвикат напрежение, като се намесват в Тайван, който Пекин афишира за своя територия и заплашва да превземе със мощ. Пентагонът е длъжен от американското законодателство да оказва помощ на Тайван да поддържа защитата си, и съдействие с Тайван и съседа му Япония би подобрила отбранителните им качества, само че носи опасности.
Реклама
" Обменът на данни сред Япония и Тайван, сред Тайван и Филипините, сред Съединени американски щати и трите страни е толкоз значим, само че е и едно от огромните табута, тъй като Китай ще го схване като ескалация ", съобщи почитан американски боен чиновник.

Първоначално Пентагонът отхвърли да разяснява. След публикуването на материала представител на Министерството на защитата съобщи, че Съединени американски щати " сега не възнамеряват да улеснят обмена на данни за MQ-9 сред Тайван и Япония ". Той добави, че Пентагонът остава " мощно зает с двустранния продан на информация сред Съединени американски щати и Япония ".

Президентската канцелария на Тайван също отхвърли да разяснява по начало. След обявата Министерството на защитата съобщи, че " към момента не е осведомено за проектите за продан на данни в действително време от морски разследващи безпилотни самолети със Съединени американски щати и Япония ". Японското министерство на защитата не отговори на настояването за коментар.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин прикани Съединени американски щати и Япония да " спрат да основават военно напрежение и да основават проблеми за стабилността в Тайванския пролив ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР