САЩ спират финансирането на Агенцията на ООН за подпомагане на

...
САЩ спират финансирането на Агенцията на ООН за подпомагане на
Коментари Харесай

Белият дом спира да финансира фонда на ООН за бежанците от Палестина


Съединени американски щати стопират финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. Агенцията изрази надълбоко страдание и отхвърли рецензиите от страна на американската администрация, съобщи Българска национална телевизия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп повече няма да финансира организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати. Изразено в числа, Вашингтон блокира 290 милиона $. Това се случва седмица, откакто бе орязана американската помощ за планове на Западния бряг и в Газа на стойност над 200 милиона $.

Съединени американски щати, които обезпечават съвсем 30 % от общия бюджет на Агенцията, упорстват за реформиране на метода, по който тя се ръководи. Според американската администрация, Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци е в рецесия, защото безпределно уголемява броя на лицата със статут на палестински бежанци, имащи право на помощ.

Агенцията обезпечава опазване на здравето, обучение и обществени услуги за близо 5 милиона палестинци на Западния бряг, в линията Газа, Йордания, Сирия и Ливан. Организацията изрази страдание и отчаяние от решението и отхвърли рецензиите. Тя ще търси спомагателни средства от сегашните си сътрудници в Европа, Персийския залив и Азия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР