САЩ ще изпратят допълнителни войски, които да подпомогнат Ню Йорк

...
САЩ ще изпратят допълнителни войски, които да подпомогнат Ню Йорк
Коментари Харесай

Тръмп праща военни в Ню Йорк да помогнат в борбата срещу COVID-19

Съединени американски щати ще изпратят спомагателни войски, които да подкрепят Ню Йорк в битката с ковид. Това разгласи на брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп, съобщи ТАСС. " Ще разпределим спомагателен забележителен брой военнослужещи, които да оказват помощ. Това ще бъдат хиляди военнослужещи, военни лекари, експерти, медицински сестри и лекари ", съобщи президентът.
" Също по този начин мога да осведомявам, че по моя заповед 1 000 бойци ще бъдат изпратени в Ню Йорк, с цел да обезпечат помощ там, където е най-необходимо ", съобщи Тръмп, като назова този метрополис централна точка за разпространяването на заболяването, породена от новия ковид. През миналия понеделник плаващата болница на Военноморски сили на Съединени американски щати съумя да одобри до 1 000 пациенти . На борда има 12 операционни зали, зала за рентгенология, лаборатория и 2 кислородни съоръжения. Болницата е предопределена да приема пациенти, които не са били инфектирани с ковид.
Припомняме, че Тръмп чака огромен брой смъртни случаи скоро, в резултат на разпространяването на ковид. " Може би тази и идващите седмици ще бъдат най-трудни. Ще има огромен брой умряли ", сподели той. В същото време, съгласно Тръмп, има прогрес в битката против пандемията. Съединени американски щати са на 1-во място в света по брой случаи на коронавирусна зараза. Според университета Джонс Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни от федералните и локалните управляващи, в Америка са регистрирани над 300 000 случая с инфекцията, а починалите са повече от 8 100 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР