САЩ се ангажира да не изоставя България по отношение на

...
САЩ се ангажира да не изоставя България по отношение на
Коментари Харесай

САЩ се ангажира да не изоставя България по отношение на енергетиката

САЩ се ангажира да не изоставя България във връзка с енергетиката. Това обявиха заместник-държавният секретар по интернационалната търговия на Съединени американски щати Даян Фарел и основният секретар на Департамента по сигурност Ан Газнер пред Нова нюз.

Двете представителки на американската администрация отговаряха на журналистически въпроси след срещите си в Брюксел, които бяха продължение на диалозите сред блока и Съединени американски щати по тематиката за общите търговски ползи.

По думите на Даян Фарел, Съединени американски щати са помогнали на страната ни във времето, в което „ Газпром износ ” спря доставките на природен газ до страната ни, като са свързали родното държавно управление с производители на суровината в Съединени американски щати. Предстоят още планове.  

„ Искам да отбележа, че работим с България във връзка с нуклеарната сила, по диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво и по евентуално създаване на нови реактори, с цел да ѝ помогнем с нейните енергийни доставки. Всъщност, тъкмо преди Коронавирус рецесията, едно от последните ми пътувания беше до България, с цел да приказвам по тези въпроси с българското държавно управление. София е непосредствен другар на Вашингтон и ние работим, с цел да отговорим на нейните енергийни потребности във всички области "  , съобщи Газнър.

Представителите на американската администрация подчертаха пред NOVA NEWS, че Съединени американски щати остават отдадени на укрепването освен на енергийното партньорство, само че и на признаването на провокациите, пред които е изправена Европа като „ толкоз значим и приближен сътрудник на Съединени американски щати ”.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР