САЩ са удвоили броя на кандидатите за убежище, които връщат

...
САЩ са удвоили броя на кандидатите за убежище, които връщат
Коментари Харесай

САЩ удвоиха броя на кандидатите за убежище, които връщат всеки ден в Мексико

САЩ са удвоили броя на претендентите за леговище, които връщат всеки ден в Мексико от Ел Пасо, щата Тексас, заяви представител на мексиканските имиграционни управляващи, представен от Ройтерс.

Агенцията дефинира това като първи симптом за дейности, откакто предходната седмица Мексико подписа договорка с Вашингтон, с цел да избегне американски мита. Под натиска на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Мексико се съгласи да разшири стратегия, която планува претендентите за леговище в Съединените щати, най-вече от Централна Америка, да остават на мексиканска територия, до момента в който молбите им бъдат прегледани.

От четвъртък към 200 претенденти за леговище биват връщани дневно в Мексико от Ел Пасо, Тексас, при 100 преди.

Близо 12 000 индивида са били върнати в Мексико от януари.

Тръмп в това време удостовери, че договорката включва проект за признание на Мексико за "сигурна трета страна ", в която претендентите ще би трябвало да търсят леговище, в случай че южният комшия на Съединени американски щати не постави задоволително старания, с цел да понижи миграцията доникъде на идващия месец. "Точно по този начин и точно това ще се случи ", сподели той в изявление за американската телевизия Фокс нюз.

Президентът на Съединени американски щати в това време назначи Том Хоман за "граничен цар ". Хоман е деец от имиграционната организация, на която бе изпълняващ длъжността шеф през първата година от престоя на Тръмп в Белия дом.

Той се пенсионира предходната година, откакто усили арестите на имигранти, които не са направили закононарушения, отбелязва Ройтерс.

АП дефинира Хоман като въодушевен покровител на Тръмп.

От другата страна на границата оставка подаде ръководителят на мексиканската миграционна работа Тонатиу Гилен, съобщи ТАСС, като се базира на официално съобщение на ведомството.

Причини не бяха посочени.

Мексико ще разположи 825 спомагателни имиграционни сътрудници по своите граници в границите на съглашението със Съединени американски щати, заяви мексиканският министър на външните работи Марсело Ебрард, представен от ДПА.

Освен това до вторник ще завърши плануваното дислоциране на 6000 бойци по границата с Гватемала.

Хиляди мигранти влизат всеки ден от Гватемала в Мексико по пътя си към Съединени американски щати, които заплашиха своя южен комшия с мита, в случай че не спре напора на хора, отбелязва ДПА.

Мексико има малко повече от един месец, с цел да извърши настояването на Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР