САЩ са конфискували ирански петрол на гръцки танкер край бреговете

...
САЩ са конфискували ирански петрол на гръцки танкер край бреговете
Коментари Харесай

САЩ са конфискували ирански петрол от гръцки танкер

САЩ са конфискували ирански нефт на гръцки танкер край крайбрежията на Южна Африка през последните дни в интервенция по използване на глобите, са съобщили три разнообразни източника, а дни по-късно Иран конфискува различен претрупан с нефт танкер като ответна мярка, съгласно компания за морска сигурност, представена от гръцкия вестник " Катимерини ".

Корабът се ръководи от основаната в Гърция " Емпайър Навигейшън ".

Докато петролните пазари остават нестабилни, изземването на товара е последната ескалация сред Вашингтон и Техеран след години на санкционен напън от страна на Съединени американски щати поради нуклеарната стратегия на Иран. Иран не признава глобите, а износът му на нефт пораства.

Компанията за морска сигурност " Амбри " сподели, че конфискацията от Съединени американски щати е осъществена минимум пет дни преди действието на Иран в четвъртък. " " Амбри " оцени изземването в Персийския залив като отговор на дейностите на Съединени американски щати ", се споделя в известие до клиентите.

" И двата танкера са с размер " Суецмакс " (което значи най-големият вероятен танкер, който може да премине през Суецкия канал -бел.ред.). Иран и преди е отговарял с сходни реципрочни ограничения след конфискациите на ирански петролен товар.

Източниците, осведомени с въпроса, които отхвърлят да бъдат разпознати са декларирали, че Вашингтон е поел контрола върху петролния товар на борда на танкера " Суец Раян ", плаващ под флага на Маршаловите острови, след като САЩ са си обезпечили по-ранна правосъдна заповед. Последната регистрирана позиция на танкера е била покрай Южна Африка на 22 април, демонстрират данните от следенето на кораба.

Базираният в Гърция управител на кораба, " Емпайър Навигейшън ", и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати не са дали отговор неотложно на настояванията за коментар от организация Ройтерс.

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че Иран е задържал танкер, плаващ под флага на Маршаловите острови в Оманския залив в четвъртък - последното изземване или нахлуване от страна на Техеран против търговски кораби в чувствителние води на Персийския залив.

Иранската държавна телевизия заяви в петък, че танкерът е пренебрегнал радиообажданията в продължение на осем часа след конфликт с иранска лодка, при което няколко души от екипажа са били ранени и трима души са в неопределеност. ", сподели заместник-командващият иранския флот контраадмирал Мостафа Таджодини пред телевизионния оператор.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е бил наясно със случилото се в Оманския залив и е удостоверил поддръжката си за интернационалното морско право, сподели представител на Организация на обединените нации в петък.

Миналата година САЩ се пробваха да конфискуват товар от ирански нефт покрай Гърция, в отговор на което Техеран задържа два гръцки танкера в Персийския залив. Върховният съд на Гърция нареди товарът да бъде върнат в Иран. По-късно двата гръцки танкера бяха освободени.

В стъпка, която евентуално ще изостри напрежението, 12 американски сенатори в четвъртък приканиха президента Джо Байдън да премахне препятствията на политиката на Министерството на финансите, които не разрешават на Министерството на вътрешната сигурност да конфискува доставките на ирански нефт повече от година.

През 2020 година Вашингтон конфискува четири товара иранско гориво на борда на непознати кораби, пътуващи за Венецуела, и ги трансферира благодарение на неразкрити задгранични сътрудници на два други кораба, които по-късно отплаваха за Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР