САЩ са готови да защитят Тайван, каза Байдън.Американският президент Джо

...
САЩ са готови да защитят Тайван, каза Байдън.Американският президент Джо
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще използват военна сила в защита на Тайван

САЩ са подготвени да защитят Тайван, сподели Байдън.

Американският президент Джо Байдън разгласи, че е подготвен да употребява военна мощ, с цел да отбрани Тайван, както и готовността на Съединени американски щати и други техни съдружници да създадат невероятно за Китай да предприеме военни дейности против Тайпе, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е задължението, който поехме ", сподели Байдън в Токио във връзка с вероятния боен отговор на Съединени американски щати на китайска инвазия в Тайван, показва Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати добави, че с пращането на китайската бойна авиация да прави целенасочени полети наоколо до въздушното пространство на Тайван Пекин си играе с огъня.

Американският президент даде поддръжката си Япония да стане непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден по време на визитата си в Токио старта на нова Азиатско-тихоокеанска комерсиална рамка, в която към този момент влизат 13 страни, измежду които Индия и Япония, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

" Съединени американски щати и Япония дружно с още 11 народи започват Индо-тихоокеанска комерсиална рамка. Тя е ангажимент към работа с нашите близки другари и сътрудници в района и към провокациите, които имат най-голямо значение в обезпечаването на икономическа конкурентоспособност в XXI век ", сподели Байдън.

Байдън уточни още, че " обмисля " да вдигне някои от комерсиалните цени за Китай, наблягайки, че те не са въведени от неговата администрация ".

В същото време той уточни, че Китай " флиртува с заплахата " поради Тайван и разгласи, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват мощ, с цел да защитят острова.

Освен това американският президент даде поддръжката си Япония да стане непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Байдън съобщи още, че Русия " би трябвало да заплати дълготрайна цена " за своето " безчовечие в Украйна " предвид на глобите наложени на Москва от Съединени американски щати и съдружниците.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР