САЩ са готови да осигурят с нефт на 100% от

...
САЩ са готови да осигурят с нефт на 100% от
Коментари Харесай

САЩ готови да осигурят нефта на Беларус

САЩ са подготвени да обезпечат с петрол на 100% от потребностите й Беларус. Това съобщи държавният секретар Майк Помпео пред публицисти в Минск, където се намира на публично посещаване.

" Съединени американски щати желаят да оказват помощ на Беларус да сътвори своя лична суверенна страна. Нашите производители, американските компании, са подготвени да обезпечат на 100% нужния на страната петрол на конкурентни цени ", съобщи Помпео.

Посещението на държавния секретар в Минск се реализира в границите на обиколката му на страни от т.нар Евразийска общественост. Обиколката беше декларирана от Държавния департамент на Съединени американски щати като " блян да се подчертая привързаността на Съединени американски щати към " суверенна, самостоятелна, постоянна и процъфтяваща Беларус ", която да удостовери устрема към нормализация на двустранните връзки.

Беларус се доставя с петрол и нефтени артикули главно от Русия, само че поради неподписване на нови контракти, от 1 януари доставките за две беларуски компании бяха спрени. Споровете сред Минск и Москва са водят с години и касаят на първо място цената, макар че съветската теза упорства за нежеланието на Беларус да заплаща пазарна цена и макар отстъпките, които са направени. В средата на януари месец доставките на съветски петрол отчасти бяха обновени, въпреки и до този миг да няма подписан контракт.

Миналата седмица пък Беларус се контракти нефтена компания Български национален комитет (българска политическ да внесе до края на месеца норвежки нефт от находището Johan Sverdrup . Той ще бъде доставен през литовското пристанище Клайпеда . На търсенето откликна и

Президентът Александър Лукашенков неведнъж декларира, че Беларус интензивно търси различни източници, а предходната седмица дефинира процеса даже и като " война за енергоресурси ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР