САЩ са фундаментално страна на предградията. Повече от 55 процента

...
САЩ са фундаментално страна на предградията. Повече от 55 процента
Коментари Харесай

Разочарован — защо американските предградия се провалят?

Съединени американски щати са фундаментално страна на предградията. Повече от 55 % от американците живеят в общности, които обкръжават огромните градове на нацията във все по-широки концентрични пръстени.

Започвайки през 40-те години на предишния век с Левитаун в Лонг Айлънд, новите разработки предложиха на завърналите се от Втората международна война военнослужещи и техните фамилии обещанието за ново начало с хиляди домове с форма на бисквитка и най-модерното паркове, центрове за отдих и на първо място учебни заведения, всичко това на налични цени. Докато някои по-големи градове построиха железопътни мрежи, множеството разчитаха на разрастващата се магистрална система, с цел да отворят нови земи за развиване и да накарат хората да вървят и да се връщат от работа.

Ритуалите на живота в американските покрайнини, от тенис шампионати в кънтри клубове до споделени пътувания и абитуриентски балове, продължиха да проникват в международната просвета в продължение на десетилетия посредством филми и телевизионни излъчвания от „ Шест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР