Dollar Tree се съгласява с условията на OSHA за подобряване на безопасността на работниците в 10 000 местоположения

...
САЩ. регулаторите в сряда обявиха споразумение с компанията, която управлява
Коментари Харесай

САЩ. регулаторите в сряда обявиха споразумение с компанията, която управлява Dollar Tree и Family Dollar, насочено към подобряване на безопасността на работниците в хиляди изгодни магазини в цялата страна.

Служители на Министерството на труда посочиха опасности в магазините, включително блокирани изходи, небезопасно съхранение на материали и неправилен достъп до пожарогасители и електрически табла.

Съгласно споразумението веригите, управлявани от Dollar Tree Inc., са длъжни да намерят „основните причини“ за нарушенията, които Администрацията по безопасност и здраве при работа многократно е цитирала в множество магазини и да ги коригират в рамките на две години, каза отделът.

FedEx уволнява чернокож шофьор на доставка, който каза, че е бил нападнат. Amazon цитира опасности в склада във втория шамар на OSHA за месец American Airlines наказа работници, които са докладвали за изпарения, казват федералите

Помощник-министърът по труда Дъг Паркър отбеляза, че OSHA е издаде 403 нарушения в магазините Dollar Tree и Family Dollar от 2017 г. насам, което доведе до над 13,1 милиона долара глоби до момента. Компанията „постигна значително подобрение“ в безопасността на работниците след споразумение от 2015 г., което изтече през 2018 г., но продължаващите нарушения показват, че трябва да се свърши още работа, каза Паркър.

„Това са напълно предотвратими нарушения и опасности. И отговорност на работодателя е да пази тези работници в безопасност“, каза Паркър пред репортери. „Тези подобрения няма да се случат за една нощ, но това споразумение ще създаде път за значителни инвестиции от компанията за въвеждане на контрол, който според нас ще направи работниците по-безопасни.“

Споразумението, което беше сключено последно седмица, обхваща всички магазини Family Dollar и Dollar Tree във федералната юрисдикция на OSHA - общо 10 000 места в цялата страна, според адвоката по труда Seema Nanda. Той също така призовава компанията да поддържа 24-часова гореща линия за оплаквания относно безопасността и защита срещу отмъщение за работниците, добави Нанда.

Базирана в Чесапийк, Вирджиния, Dollar Tree управлява повече от 16 000 Dollar Tree and Family Магазини Dollar в 48 щата и Канада.

Огромни глоби, ако не бъдат коригирани до 48 часа

Dollar Tree и Family Dollar също са изправени пред солидни глоби за бъдещи нарушения. Ако опасностите не бъдат адекватно коригирани в рамките на 48 часа след уведомление от OSHA, компанията може да бъде изправена пред глоба от $100 000 на ден на нарушение, до $500 000 за всеки магазин, както и допълнителна проверка и прилагане от OSHA.

Отвъд тези глоби, Dollar Tree и Family Dollar плащат 1,4 милиона долара неустойки, за да уредят съществуващи оспорени и открити проверки на подобни предполагаеми нарушения, каза Министерството на труда в сряда.

„Ние прилагаме значителни политики за безопасност, процедури и обучение, целящо да защити благосъстоянието на нашите сътрудници“, каза Майк Крийдън, главен оперативен директор на Dollar Tree, в изявление от сряда. „Оценяваме възможността да се ангажираме с OSHA по нашите инициативи за безопасност, докато се движим напред, опитвайки се да утвърдим позицията си на водещ търговец на дребно в безопасността на работното място.“

Dollar Tree Inc., базирана в Чесапийк, Вирджиния, придоби Family Dollar през 2015 г. за почти 9 милиарда долара. Компанията управлява повече от 16 000 магазина Dollar Tree и Family Dollar в 48 щата и Канада, в които работят повече от 193 000 души, според Министерството на труда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР